Bekijk het origineel

Doctor harun hadiwijono

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Doctor harun hadiwijono

2 minuten leestijd

Op 30 juni jl. promoveerde drs Harun Hadiwijono tot doctor in de theologie aan de Vrije Universiteit. Dr Harun is docent aan de Theologische Hogeschool te Jogjakarta. Zijn proefschrift handelde over de mens in de javaanse mystiek.

Het was een mooie dag, die 30e juni, niet alleen voor dr en mevrouw Harun, maar ook voor de promotor, prof. dr D. C. Mulder, die hiermee zijn eerste promovendus afleverde, die tegelijk zijn oudcollega was. Ook de oud-docenten van dr Harun, die deze dag konden meemaken, hebben zich bijzonder verheugd in deze kroon op de studie van hun oud-leerling. Zelfs een onderwijzeres van de lagere school, waar dr Harun leerde lezen en schrijven, kon aanwezig zijn.

Op 12 juli zijn dr en mevrouw Harun weer naar hun kinderen in Jogja teruggekeerd. Mevrouw Harun heeft in de elf maanden, dat zij haar man begeleidde tijdens diens studie, heel wat spreekbeurten vervuld en vele harten warmer doen kloppen voor het zendingswerk.

Op de foto ziet u dr Harun tijdens zijn verdediging tegen de oppositie van 4 hoogleraren. In deze promotie was — zoals prof. Mulder het uitdrukte — duidelijk de samenwerking tussen de javaanse, de Chinese en de nederlandse kerken gesymboliseerd. Dr Harun — de javaanse kerk — werd nl. terzijde gestaan door de paranymfen mej. Tan — de Chinese kerk — en ds de Zwart, die volgend jaar door onze kerken wordt uitgezonden als kadervormingspredikant naar Midden-Java.

Baarn A. VOS

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 augustus 1967

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 16 Pagina's

Doctor harun hadiwijono

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 augustus 1967

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 16 Pagina's

PDF Bekijken