Bekijk het origineel

LCGJ wat is dat?

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

LCGJ wat is dat?

2 minuten leestijd

Het LCGJ is het Landelijk Centrum voor Gereformeerd Jeugdwerk. Een vereniging die in haar doelstelling uitgaat van het Evangelie van Jezus Christus, die mensen bevrijdt tot getuigenis, vreugde en dienst. Het LCGJ is met en voor jongeren bezig. Het probeert de vragen van deze tijd te vertalen naar jongeren toe.

In ons land zijn zo’n 60.000 jongeren betrokken bij allerlei vormen van gereformeerd jeugdwerk. Veel vrijwilligers — jongeren en ouderen — geven aan het jeugdwerk leiding. Dit „achterland” vraagt een goed toegerust centraal apparaat.

Het LCGJ geeft gespreksmateriaal uit t.b.v. jeugdclubs, verenigingen, gespreksgroepen. Dit materiaal functioneert pas goed als training en vorming van kader plaatsvindt. In het jongeren vormingscentrum komen jaarlijks honderden jongeren om bezig te zijn met vragen van kerk en samenleving. In jeugdwerk wordt geluids- en beeldmateriaal gebruikt. Het LCGJ levert het. Duizenden jongeren kennen het LCGJ-kampwerk. Er zijn tientallen zomer- en winterkampen in binnen-en buitenland. Een nieuwe kampgids ligt klaar.

Op jeugd en jongeren afgestemde periodieken worden door het LCGJ uitgegeven.

Het LCGJ-materiaal is ook buiten het jeugdwerk bekend. Bij gespreksgroepen, gemeentekringen, catechese, bijbelstudieclubs.

Wij stellen u graag in de gelegenheid méér informatie te krijgen. Vul nevenstaande bon in. Wij staan voor u klaar. En als u dat wenst komen wij bij u op bezoek. U, ziet maar. Wij wachten op uw reacties.

In open enveloppe toezenden aan

LCGJ,

afd. publiciteit, antwoordnummer 99, DRIEBERGEN.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 1972

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

LCGJ wat is dat?

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 1972

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

PDF Bekijken