Bekijk het origineel

Kerk in zuiver perspectief

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kerk in zuiver perspectief

2 minuten leestijd

Omdat In Kerkinformatie 1972-6 bij de weergave van het synodebesluit over 'het groene boekje' van de commissie Gemeentestruktuur (kerk en zuiver perspectief) de derde opdracht ontbrak (pt 4c), laten we het complete synode-besluit hier volgen:

De synode overweegt:
1. De vragen met betrekking tot de struktuur van de kerk zijn voor het kerkelijk leven van wezenlijke betekenis.

2. In deze tijd van ingrijpende en snelle veranderingen in kerk en samenleving en in de relatie tussen die beide moet aan deze vragen bijzondere aandacht worden geschonken.

3. Verschillende kerken zijn met herstruktureringsvragen bezig en hebben daarbij behoefte aan en vragen om voorlichting en begeleiding.

4. De rapporten Kerk in Perspektief en Kerk in Zuiver Perspektief bevatten verschillende gedachten, aanwijzingen en suggesties, die van betekenis zijn voor de bezinning op de vragen met betrekking tot de struktuur van de kerk.

De synode besluit:
1. De commissie gemeentestruktuur te danken voor de door haar verrichte arbeid.

2. De rapporten Kerk In Perspektief en Kerk in Zuiver Perspektief in de kritische belangstelling der kerk aan te bevelen.

3. De kerken op te wekken, gebruik te maken van de suggesties in deze rapporten met betrekking tot signaleren en inventariseren.

4. Aan de Contactraad Gemeente-opbouw op te dragen:

a. een projektgroep gemeentestruktuur te vormen, welke tot taak zal hebben de bezinning op de problematiek van de gemeentestruktuur voort te zetten en de resultaten van deze bezinning in te brengen In de deputaatschappen die erin vertegenwoordigd zijn, zodat deze zo nodig daarover aan de synode kunnen rapporteren;

b. de plaatselijke kerken algemene voorlichting in deze zaak te geven en zo mogelijk via de bestaande bureaus van advies te dienen.

c. aangezien er In de pogingen tot herstrukturering enige vrijheid en ruimte van handelen nodig is, de kerken hierin te begeleiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 december 1972

Kerkinformatie | 28 Pagina's

Kerk in zuiver perspectief

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 december 1972

Kerkinformatie | 28 Pagina's

PDF Bekijken