Bekijk het origineel

Agenda gezamenlijke hervormde en geref. synode

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Agenda gezamenlijke hervormde en geref. synode

2 minuten leestijd

Op 15 en 16 juni 1973 zal voor het eerst een gemeenschappelijke vergadering worden gehouden van de synoden van de Nederlandse Hervormde Kerk en van de Gereformeerde Kerken in Nederland.
De vergadering wordt gehouden in de Lukaskerk (Kanaleneiland) te Utrecht, die al vele jaren in gebruik is, zowel bij de hervormde gemeente als bij de gereformeerde kerk van Utrecht- West.
Tijdens de vergadering komen twee onderwerpen aan de orde. Op vrijdag 15 juni zal men spreken over het belijden. Dr. H. B. Weijland, gereformeerd predikant le Arnhem, heeft op zich genomen een discussiestuk le schrijven over het belijden van de kerk als punt van herkenning en ten overstaan van de wereld. Het stuk zal ter synode gepresenteerd worden door dr. H. W. de Knijff, hervormd predikant te Spijkenisse. De synodeleden zullen ter bespreking van het onderwerp discussiegroepen vormen.
In een plenaire zitting zullen de discussiegroepen rapporteren en zal de bespreking worden samengevat.
Op zaterdag 16 juni komen in een plenaire zitting de kerkrechtelijke aspekten van de samenwerking der beide kerken ter sprake aan de hand van een nota van ds. F. H. Landsman, oudsecrelaris-generaal der Nederlandse Hervormde Kerk. Prof. dr. J. Plomp, hoogleraar le Kampen zal het stuk presenteren.
Ook andere kerken zullen worden uitgenodigd zich le laten vertegenwoordigen. De zittingen zijn openbaar en kunnen — voor zover de ruimte dit toelaat — door belangstellenden worden bijgewoond.
In het Lukascentrum zullen informatiestands worden ingericht over de samenwerking tussen de kerken, over de arbeid van de werkgroep 'Samen op Weg' en over het werk van de organen der beide kerken. Ook zal er een boeken-kiosk worden ingericht.
Een kleine expositie zal herinneringen uit het verleden oproepen.
De kerkeraden zullen worden uitgenodigd op de zondag die aan de vergadering der synoden voorafgaat bidstonden le houden, zo mogelijk gemeenschappelijk. Een landelijke bidstond zal in een der Utrechtse kerken gehouden worden onder leiding van de voorzitters van de beide synoden.
Mogelijk zal deze dienst via televisie worden uitgezonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 1973

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Agenda gezamenlijke hervormde en geref. synode

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 1973

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken