Bekijk het origineel

Nieuws

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuws

2 minuten leestijd

Enkele malen werd Jones gepolst om bisschop te worden. In 1928 werd hij zelfs gekozen, maar weigerde de benoeming aan te nemen. Hij bleef de zwervende evangelist, de schrijver (29 boeken), de voorloper. Jarenlang reisde hij Amerika af met een plan voor kerkelijke eenheid gebaseerd op de federalistische gedachte. Hij kreeg de kerken echter niet in beweging.

Ecuador

De bijbel is in Latijns-Amerika niet langer het verboden boek van de protestantse ketters. Dat blijkt uit een verslag van de heer CE. Proano, secretaris van het bijbelgenootschap van Ecuador. Hij vertelt dat in de afgelopen maanden twaalf radiostations in Guayaquil en tien in Quito aandacht geschonken hebben aan het werk van de bijbelverspreiding. Bovendien publiceerden drie van de belangrijkste kranteartikelen.

Terwijl tien jaar geleden nog protestantse bijbels door priesters werden verbrand, schonk een rooms-katholieke organisatie voor de tweede maal een belangrijk bedrag verleden jaar aan het bijbelgenootschap om ook de verspreiding onder rooms-katholieken te stimuleren. Voor het eerst werden vorig jaar dan ook meer dan een miljoen bijbeluitgaven verspreid.

Tien miljoen

Voor het eerst hebben twee bijbelgenootschappen in Azië meer dan tien miljoen bijbeluitgaven in één jaar verspreid. Het zijn de bijbelgenootschappen van Korea en India. India haalde het doel van tien miljoen net met 10.300.000 bijbels en bijbelgedeelten. Korea kwam zelfs tot de 11.404.899 exemplaren: 50 procent meer bijbels en 130 procent meer nieuwe testamenten dan in 1971.

Spre-e ’73

Alles wijst erop dat in de komende jaren weer veel aandacht geschonken zal worden aan allerlei vormen van evangelisatiewerk. In de Verenigde Staten hebben alle kerken – tot verbazing van vele fundamentalisten doet ook de Rooms Katholieke Kerk volop mee – dit jaar uitgeroepen tot evangelisatiejaar onder de naam „Key 73”. Het woord „Key” – letterlijk sleutel, betekent in dit verband nauwelijks iets, want het is de naam van de stad waar voor het eerst mensen uit allerlei kerken bijeen kwamen om dit evangelisatieplan uit te broeden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 april 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

Nieuws

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 april 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

PDF Bekijken