Bekijk het origineel

Zending is voor de 2 procentsactie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zending is voor de 2 procentsactie

2 minuten leestijd

In de beleidsraad, waarin de deputaten voor zending en werelddiakonaat gezamenlijk problemen behandelen, is uitvoerig gesproken over vragen die de ontwikkelingssamenwerking met landen en kerken overzee betreffen.

De laatste maanden is de discussie weer opgelaaid over de vraag of ook de Gereformeerde Kerken zich zullen houden aan het advies van de assemblee van Uppsala van de Wereldraad van Kerken, zoals nader uitgewerkt op de Consultatie van Montreux, om twee procent van het eigen kerkelijke budget te besteden voor ontwikkelingswerk. De generale synode heeft tot tweemaal toe besloten om dit twee procentsplan niet uit te voeren maar op te wekken de bijdrage voor het werelddiakonale werk te verdubbelen.

De commissie ontwikkelingssamenwerking is er echter in grote meerderheid voor om toch de twee procent in te voeren. Dat dwingt de plaatselijke kerken zich te bezinnen op het eigen budget. Bovendien hebben ook andere nederlandse kerken dit plan aanvaard. Deputaten voor hetwereld-diakonale werk hebben bezwaren tegen dat plan. Zij vrezen verwarring in de plaatselijke kerken en een nadelig effect op de beeldvorming rondom het werelddiakonaat. Ook het Centraal Orgaan voor de Zending heeft zich uitgesproken. Het bleek unaniem voor het twee procentsconceptte zijn, omdat daardoor de discussie rondom de ontwikkelingssamenwerking in de Gereformeerde Kerken beter op gang zal komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

Zending is voor de 2 procentsactie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

PDF Bekijken