Bekijk het origineel

Duizend werd tweeduizend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Duizend werd tweeduizend

2 minuten leestijd

Het Vrouwenzendingsthuisfront in Den Dolder liep al enige tijd te denken op welke wijze een stukje samenwerking tussen de plaatselijke kerken gerealiseerd zou kunnen worden. Zo werd het plan geboren om geld bijeen te brengen voor duizend bijbels voor Indonesië. Dit zou gebeuren samen met de hervormden en de rooms-katholieken. De vrouwen van Den Dolder onderschatten hun eigen kunnen echter. Ze brachten twee maal zoveel geld bijeen, zodat in Indonesië tweeduizend bijbels verspreid kunnen worden.

Dat ging niet vanzelf. Het VZT zorgde er als promotor van de actie voor dat vertegenwoordigers van de kerken, van zending en van missie met elkaar tot een taakverdeling kwamen. Besloten werd een gezamenlijke bazar op te zetten, die uitgroeide tot een groots gemeentefeest. Heel Den Dolder werd bij de zaak betrokken. Het werd niet slechts een actie van vrouwen, maar ook de jeugd en ook de mannen werden ingeschakeld. Tijdens de bazar werd van uur tot uur via luidsprekers meegedeeld hoeveel geld er al bijeen was. Er ging een „hoera” op toen bekend werd dat het bedrag voor de duizend bijbels er was. De spanning steeg toen het bedrag nog hoger werd. Tot blijdschap en verbazing vair de organisatoren bleek het eindsaldo twee maal zo hoog te zijn als het bedrag waarop was gehoopt. Den Dolder heeft deze actie als een geweldig stuk oecumenische samenwerking ervaren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

Duizend werd tweeduizend

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

PDF Bekijken