Bekijk het origineel

Voor 10-14 jaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Voor 10-14 jaar

6 minuten leestijd

Hallo, puzzelaars!

De puzzel in het aprilnummer bracht weer een heleboel oplos singen bij ons Het is iedere keer weer een plezier om al die oplos singen, de brieven en tekeningen erbij, te lezen. Er zijn een heleboel klantjes, die altijd trouw de oplossing inzenden. Dat zijn de echte puzzelaars, de volhouders.

Over de oplossing van de vorige puzzel waren de meningen wat verdeeld De juiste oplossing is: Als de wil maar goed is, kan men veel doen. Enkelen hadden als oplossing : Als de zin maar goed is kan men veel doen. Sommige anderen: als de pit maar goed is kan men veel doen. Die oplos singen hebben we nog als goed gerekend. Niet goed is: Als deze zin maar goed is enz.; als het begin maar goed is enz.; als ieder maar goed is enz.; als de kok maar goed is, enz. (Deze laatste is zeker van een inzender die van lekker eten houdt!)

De prijswinnaars zijn: Leo Sol (8), Meidoornsingel 147, Rotterdam (12); Irene Maat (10), v.d. Fuyckstraat 156, Brielle; Pieter Riefsma (11), Ruysdaelkade 18, Alkmaar; Albert Pater (12), Vaart 22, Nieuw-Amsterdam; Janny Koop (13), Str. Soenda 69, Veendam; Tineke delink (14), Noord 106, Franeker.

Bij de volgende oplossingen waren extra postzegels ingesloten voor de zending: Jacky van Dijken, Roodeschool: f 0,30; Harm Jan Schaaphok, Appingedam: f 0,85; Jonny Beumer, Rotterdam f 1,–; Piet Boon, Balk: f 1,20 Har tel ijk dank!

Nieuwe puzzel

Deze maand is er een heel bijzondere puzzel voor jullie Het ziet er uit als een gewoon kruiswoordraadsel, maar dat is het toch niet helemaal De omschrijving is namelijk al voor een gedeelte gegeven. Op 3 letters na En die 3 ontbrekende letters moeten jullie nu invullen. Om je een beetje op weg te helpen, is 1 horizontaal en 1 verticaal al ingevuld. Daar gaat ie dan!

horizontaal:

1. ka…aal; 3 noodz…, 5. vul…; 7. voelb…; 8. k…naar; 9. kat…; 11 …nes; 13. arres…; 15. p…plu; 17. ra…; 19. boter…ot, 21. w…nhuis; 22. t…tensap; 23. c…pignon, 25 ijsb…; 27. ventila…; 29.…wam; 31. …groom; 33. …aard; 35. sl…kop; 36. …kleum; 37. garenl…; 38. v…cherm; 39. deel…

verticaal:

1 rap…t; 2. ge…; 3. eetw…n; 4 …plot; 5. bals…; 6. dorm…; 10 …log; 12. din…n; 14 bakm…; 15 n…twacht; 16 …beeld; 17 to ver…; 18. …reman; 19. hand…; 20 v…stel; 24. tijgerh…; 26. v…vraat; 28. m…pop; 29. …vis; 30. traan…; 31. …njaard; 32. v…chool; 33 melk…; 34. …oor

Alles goed ingevuld? Prachtig. Maar we zijn er nog niet! Nu ga je de ingevulde letters overbrengen naar de hokjes, zoals staat aange geven. Als je alle hokjes hebt ingevuld, ga je letters, zoals hieronder wordt gevraagd, opzoeken en opschrijven. (In de volgorde zoals hieronder staat):

1. hor.: 1e letter; 29. hor.: 2e letter; 6. vert.: 1e letter; 4. vert.: 1e letter; 31. hor.: 1e letter; 2. vert.: 1e letter; 26. vert.: 1e letter; 20. vert.: 3e letter; 17. hor.: 1e letter; 14. vert.: 1e letter; 5. vert.: 2e letter; 32. vert.: 3e letter; 27. hor.: 1e letter Het woord dat je nu krijgt, is de oplossing. Je hoeft dus alleen dit woord maar aan ons op te sturen, met je naam, adres en leeftijd

De oplossingen moeten vóór 20 juni a.s. in ons bezit zijn. Op de kaart of envelop, die je stuurt aan het Zendingscentrum, Wilhelminalaan 3, Baarn, svp. ook schrijven: PUZZEL.

Onder de goede oplossingen worden 5 prijzen verloot.

Correspondentie

Ook ik wil eens de puzzel van het zendingsblad opsturen. Ik heb de puzzel met helemaal alleen gemaakt maar mijn moeder heeft mij een beetje geholpen want hij was wel moeilijk vond ik. Ik vind het leuk om mee te doen. Een paar jaar geleden heb ik meegedaan met de krant en toen heb ik nooit een prijs gewonnen maar het was wel leuk om mee te doen Want ze schreven altijd wat terug in de krant. Ik heb drie zussen en vier broers dus zijn we met z’n tienen met mijn vader en moeder erbij maar m’n oudste zus en broer zijn al getrouwd en daar hebben ze allebei al een baby en dan ben ik al twee keer tante. Op school gaat alles goed en we krijgen al bijna ons rapport en ik hoop dat het goed is Ik weet niet wanneer ik het krijg maar als ik het heb dan zal ik de cijfers opschrijven

Zoetermeer, Connie den Hollander

Het is niet erg als je een beetje met de puzzel wordt geholpen, hoor Ik weet niet hoe oud je bent (dat vergat je erbij te schrijven), maar sommige woorden zijn wel eens een tikje te moeilijk Troost je, dat je nooit een prijs hebt gewonnen, Connie Ik heb van wel honderden puzzels de oplossing ingestuurd maar ook nooit iets gewonnen Maar net als jij vind ik het gewoon leuk om mee te doen. Wat een fijne grote familie heb jij, zeg! Dat zal een hele drukte zijn als ieder een thuis is. Ik ben ook erg be nieuwd naar de cijfers op je rapport en zal er naar uitkijken. Schrijf je in het vervolg ook je leeftijd er bij? Dag tante Connie!

Ik was zomaar weer op het idee gekomen om met de puzzelwedstrijd mee te doen Het kwam door mijn achternicht (Klaske van Pop ta) want die had een brief geschreven. En toen keek ik naar de puzzel, die ben ik toen gaan ma ken Ik heb nog drie broertjes ze zijn alle drie jonger dan mij. We zijn ook net geleden verhuisd. We wonen nu in een veel groter huis. En we wonen nu ook lekker vrij. Ik ga nog altijd naar dezelfde school in Harlingen, want ik vind het een leuke school.

Midium, Douwe Molenaar (10)

Jij bent een gelukkige jongen, Douwe: je woont in een fijn huis, lekker vrij, hebt nog drie broertjes en je gaat naar een leuke school. Leuk dat je ook meedoet met de puzzel. Doe je de volgende keer weer mee?

Dit was het dan weer voor deze keer Allemaal goede Pinksterdagen toegewenst en fijne pinkster vakantie! En tot de volgende keer!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

Voor 10-14 jaar

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

PDF Bekijken