Bekijk het origineel

Oproep tot gebed

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Oproep tot gebed

2 minuten leestijd

In verband met de gezamenlijke vergadering van de hervormde en van de gereformeerde synode hebben de modermina van beide synoden een kanselboodschap laten uitgaan ter voorlezing in de kerkdiensten op zondag 10 juni. De tekst was als volgt:

Broeders en zusters in onze Heer Jezus Christus,

Nu over enkele dagen de generale synoden van de Gereformeerde Kerken en van de Nederlandse Hervormde Kerk voor het eerst tezamen zullen vergaderen, willen wij in het midden der gemeente onze dankbaarheid aan God onder woorden brengen, Die deze mogelijkheid ons na jaren van vervreemding en strijd heeft gegeven.

Onze synoden zullen allereerst spreken over het gezamenlijk belijden van Jezus Christus in deze tijd en in deze wereld. Zij zullen zich bezinnen over de vraag hoe dit belijden gestalte gegeven kan worden.

Zij zullen zich ook beraden op vormen van voortgezette samenwerking, die het zoeken naar de eenheid van onze beide kerken bevorderen.

Op dit belangrijke moment in de geschiedenis van beiae kerken roepen wij u, haar leden, op tot gebed en voorbede.

Wij roepen u op tot gebed:
om ons voor God te verootmoedigen en Hem te belijden, dat wij ten opzichte van elkaar vaak tekort geschoten zijn in openheid, vertrouwen en in liefdebetoon; en dat mede door onze verdeeldheid en ontrouw het getuigenis van Gods gerechtigheid vaak zo weinig krachtig heeft kunnen doorklinken;
om God dank te betuigen voor de toenadering die Hij onder ons heeft gewerkt en die wij samen verder gestalte mogen geven tot eer van Zijn naam.

Wij roepen u op tot voorbede:
om de Heer te vragen de Kerk in al haar geledingen te vernieuwen door de kracht van de Heilige Geest, die levend maakt en bevrijdt, en haar te gebruiken als instrument in Zijn hand,
om de Heer te bidden aanwezig te zijn door Zijn Geest in de vergadering van beide kerken, opdat er een teken van omkeer en vernieuwing wordt gesteld,
tot zegen van de gehele gemeenschap van kerken in ons land en ook van ons gehele volk.

Het moderamen van de generale synode van de Gereformeerde Kerken.

Het moderamen van de generale synode der Nederlandse Hervormde Kerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Oproep tot gebed

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken