Bekijk het origineel

Nog net voor de vakantie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nog net voor de vakantie

2 minuten leestijd

Een nieuwe generale synode is geopend. En uit allerlei sectoren van kerkelijk werk in binnen- en buitenland, van gesprek en discussie komen de rapporten al binnen. Er is sprake van vreugde over arbeid die gezegend werd. Er is ook sprake van zorg en van verontrusting. Wij zullen u daarvan in Kerkinformatie weer deelgenoot maken, zodat u goed op de hoogte komt van wat er in uw kerkgemeenschap omgaat. De eerste informatie vindt u in dit nummer.
Er is ook informatie van een andere synode. Namelijk van de gezamenlijke hervormd-gereformeerde synode, die op 15 en 16 juni te Utrecht is gehouden. Om de berichten van die synode nog in dit nummer mee te kunnen nemen ontvangt u Kerkinformatie iets later dan gewoonlijk. We hopen: nog net voordat velen van u met vakantie zijn.
Voorts treft u een verslag aan van de maandelijkse zitting van de Raad van Kerken in Nederland. Sinds korte tijd zijn deze zittingen openbaar in die zin, dat een van de perschefs van de aangesloten kerken de vergaderingen bijwoont en daarvan een verslag maakt.
Ditmaal is het verslag van H. Kouwenhoven, perschef van de rooms-katholieke kerk.
Dan moeten we u zeggen dat dr. A. Kruyswijk, de praeses van de generale synode afscheid neemt als medewerker aan de samenstelling van ons blad. Gezien het officiƫle karakter van ons blad behoort steeds een lid van het moderamen van de synode tot de samenstellers. Het moderamen van de synode van Haarlem, waarvan dr. Kruyswijk ook weer praeses werd, kwam tot een nieuwe taakverdeling en dr. C. Gilhuis uit 's-Gravenhage, die in zijn stad bekend is als schrijver in het weekblad "Gereformeerd Den Haag" en die ook (weer) in het moderamen van de synode werd gekozen, zal thans helpen bij de samenstelling van Kerkinformatie.
Tenslotte: we hadden het over vakantie. Ook wij van Kerkinformatie gaan er een paar weken uit. Wij verschijnen daarom in juli niet. Eind augustus hopen we er weer te zijn (J.B.L.)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Nog net voor de vakantie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken