Bekijk het origineel

Zending op de keper beschouwd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zending op de keper beschouwd

2 minuten leestijd

Het Zendingscentrum geeft om de twee jaar een overzicht uit van het werk onder de titel "Oriëntatie". Dit jaar wordt een terugblik gegeven over het werk en het beleid van het afgelopen jaar en wordt tegelijk in de toekomst gekeken. Vandaar de jaartallen 1972-1974.
Dit 130 pagina's tellende boekje zal ook dienen als verslag aan de generale synode van Haarlem 1973/1974, maar het is ook goed leesbaar voor anderen.
Het eerste deel, — "Op de keper beschouwd", — gaat in op vragen die vandaag door de christenen uit de Derde Wereld aan de westerse kerken worden gesteld, vragen die ook tijdens de conferentie van Bangkok ter sprake kwamen.
Meer dan ooit is duidelijk geworden, dat de missionaire opdracht op onze eigen stoep begint. In dit gedeelte worden plannen ontwikkeld, hoe "zending in zes continenten" hier kan worden verwezenlijkt.
Allerlei vragen komen hierbij ter sprake, zoals: Wat is onze taak tegenover de buitenlandse werknemers? Is het niet mogelijk dat aan onze universiteiten en hogescholen docenten uit de derde wereld gastcolleges geven? Een werkgroep zal de praktische consequenties van al deze vragen bezien.
Het tweede deel van dit boekje: "In doorsnee weergegeven", geeft een beschrijving van het praktische werk in Indonesië, Pakistan, Afrika en Zuid- Amerika, maar ook van het werk dat we in ons land zelf mogen doen.
"Oriëntatie 1972-1974", geïllustreerd met tien fraaie foto's is verkrijgbaar bij het Zendingscentrum door overmaking van slechts ƒ 4,— op gironummer 21.56.00 met als omschrijving: bestelling "Oriëntatie".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Zending op de keper beschouwd

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken