Bekijk het origineel

Ook in 1974 een actie 'Kerk-appèl'

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ook in 1974 een actie 'Kerk-appèl'

2 minuten leestijd

Ook in 1974 zal de plaatselijke geldwerving door en ten behoeve van de kerkelijke gemeenten en parochies landelijk, interkerkelijk en gelijktijdig bevorderd worden, op de wijze als gebeurde in het kader van de actie 'Kerk-appèl '73'. Naar het zich nu laat aanzien zal dit dan eveneens weer in de tweede helft van januari gebeuren.
Het blijkt, dat er steeds meer begrip en waardering komt voor deze wijze van bevordering van de plaatselijke geldwerving, zoals die in ons land op gang is gekomen met de hervormde actie 'Trouw moet blijken' van januari 1972. Inmiddels hebben ook de doopsgezinden, die nog niet betrokken waren bij de interkerkelijk opgezette vervolgactie 'Kerk-appèl '73', laten weten in 1974 mee te willen doen. Andere partners zijn de hervormden, gereformeerden, luthersen, remonstranten en oud-katholieken. Ook de rooms-katholieken willen weer mee doen met als toegevoegd motto: "Kerk van de grond."
Het is moeilijk een afgerond verslag over 'Kerk-appèl '73' op te stellen, omdat de plaatselijke gegevens maar traag, schaars en onvolledig binnenkomen.
In de gereformeerde kerken wordt de toename der bedragen in de gemeenten die aan de actie hebben deelgenomen, geschat op 18 è 19 procent. In de hervormde kerk zou dit 17 procent zijn en bij de rooms-katholieken 23 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Ook in 1974 een actie 'Kerk-appèl'

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken