Bekijk het origineel

Personalia

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Personalia

2 minuten leestijd

Dokter A. Hoogerwerf is in mei met zijn gezin in Nederland aangekomen na een zevenjarig verblijf als zendingsarts in Indonesië, waar hij aan de kraamkliniek „Panti Wilasa” te Semarang was verbonden. Dokter Hoogerwerf keert niet naar Indonesië terug.

Mej. drs A.H. Mulder keerde in juni naar Nederland terug. Zij doceerde van 1958-1961 aan de christelijke kweekschool te Salatiga (Indonesië) en was van 1962 tot 1973 als docente verbonden aan de christelijke meisjesschool „Kinnaird College” te Lahore in Pakistan. Mej. drs Mulder zal niet naar Pakistan terugkeren in verband met haar pensioengerechtigde leeftijd.

Dr en mevr. D. Nauta zijn met hun gezin voor goed naar Nederland teruggekeerd. Dr Nauta was in Indonesië als docent in de filosofie verbonden aan de christelijke universiteit „Satya Wacana” te Salatiga.

Dr S. de Jong is op 3 juli naar Indonesië teruggekeerd na een studieverlof in Nederland. Op 27 juni promoveerde dr de Jong aan de V.U. over een onderwerp uit de Javaanse mystiek: „Een Javaanse levenshouding”. Dr de Jong is naar zijn vorige standplaats – Solo – teruggekeerd. Het oudste kind van de familie de Jong is in Nederland achtergebleven.

Ds en mevr. F.L. Schalkwijk zijn met hun 8 kinderen op 5 juli weer naar Brazilië vertrokken. Ds Schalkwijk, die enkele maanden met studieverlof in Nederland is geweest, keert niet terug naar Cascavel in de staat Parana, waar hij vele jaren heeft gewerkt, maar hij gaat nu naar het noorden van dit land, naar de stad Recife, waar hij wordt aangesteld als docent aan een Presbyteriaans seminarie.

Mej. A. Hoeksema, onze oud-zendingsarbeidster, is weer naar Indonesië vertrokken, waar zij als vrijwilligster allerlei werk gaat verrichten ten dienste van de kerken daar. Haar adres is: p/a Ny. Thomas, Sanggrahan 18, Ambarawa, Indonesia.

Ds K. Kuiper is op 1 juli opnieuw in zendingsdienst getreden en zal worden uitgezonden als missionair predikant naar Brazilië. Ds Kuiper heeft al eerder als missionair predikant in Brazilië gewerkt, namelijk van september 1962 tot april 1970. Vanaf september 1970 was hij als predikant verbonden aan de gereformeerde kerk te Staphorst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 augustus 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

Personalia

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 augustus 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

PDF Bekijken