Bekijk het origineel

Voor 6-10 jarigen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Voor 6-10 jarigen

7 minuten leestijd

Hallo, puzzelaartjes!

Dat is een tijd geleden, hè? De meesten van jullie zullen intussen de vakantie wel achter de rug heb ben. Hebben jullie allemaal een fijne vakantie gehad? Ik hoop van wel! En nu gaan we weervol moed aan de slag.

Hier is eerst de oplossing uit het meinummer: MEI – LENTEMAAND – BLOEMEN MAAND. Er kwamen weer reusachtig veel oplossingen binnen. Een heleboel oplossingen en brieven waren met tekeningen van bloemen ver sierd. Het leek hier wel de Keuken hof! Jullie hebt geweldig je best gedaan, hoor!

De 2e klas van de Joh. Calvijnschool in Drachten loste de puzzel op school op. Alle kinderen versierden hun oplossing, die keurig was geschreven, met prachtige gekleurde tekeningen. Hartelijk dank!

Eén puzzelaartje stuurde wel de oplossing in, maar vergat zijn of haar naam en adres erbij te zetten. De oudste inzender was 83 jaar. De verste inzenders waren: Daan (9) en Jacobien (8) Verbaan uit Purwokerto (Indonesië). Harmke Visser uit Urk sloot f 2, 10 aan postzegels in voor de zending. Hartelijk dank! De winnaars zijn deze keer: Albert Ballast (6), Sportlaan 9, Dedemsvaart; Nieske de Leeuw (7), Zuideinde West 4, Kamperveen; Willie Verheul (7), Sintelstr. 46, Maasbracht; Marjolein Bakker (10), Geleenstr. 40 II, Amsterdam-Z; Jolande en René Verhage (10 & 8), Burg. Geuzestr. 11, Aagtekerke; Arjen Voogt (9), Burgvlietkade 94, Gouda.

Bij de nieuwe puzzel moet je weer, net als de vorige keer, een woord uit de tweede rij zoeken dat bij een woord uit de eerste rij past. De woorden in de tweede rij staan niet in de goede volgorde. De eerste twee woorden zijn al ingevuld. Als je alle woorden hebt ingevuld, lees je een zin van vijf woorden.

roof vogel spel

haasje over deur

zee glas

augustus naald

arends lamp

dop vogel

huis appel

foto land

vracht over

stop ei

af oog

vogel auto

voetbal maand

schemer erwt

spar dak

drink album

De oplossing kun je vóór21 augustus opsturen naar het Zendingscentrum, Wilhelminalaan 3, Baarn. Op de briefkaart of envelop vermelden: PUZZEL. Ook graag duidelijk je naam, adres en LEEFTIJD opgeven. Onder de goede oplossingen worden weer 4 prijzen verloot

CORRESPONDENTIE

Dit is mijn oplossing en f 0,60 aan postzegels, die u hopelijk goed kunt gebruiken. Ik wilde wel eens in uw blad komen te staan. Ik heb een schildpad, hij slaapt jammer genoeg nog. Hoewel ze over het algemeen doodgaan wanneer zij een winterslaap gaan doen. Maar hij geeft gelukkig nog tekens van leven. Ik heb 3 zusjes en 3 broers. Ik ben op 16 mei jarig, dat is nog voor uw volgende blad. Ik vind de stukjes van meneer Capelle erg leuk. U moet eens vragen of hij die stukjes niet wat groter kan maken. Urk Bertus Weerstand (11)

Hartelijk dank voor de postzegels, Bertus, die we inderdaad heel goed kunnen gebruiken. Ik ben benieuwd hoe het met je schildpad is afgelopen. Is hij weer wakker geworden? Ja, die verhalen. Meneer Capelle zou ze best groter willen maken, maar er is niet genoeg plaats in het blad Dag Bertus! En nog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, die al een poos voorbij is!

Ik vond de puzzel niet moeilijk. Wij krijgen het zendingsblad soms te laat en dan kan ik niet meedoen.

Mijn vriendin brengt het zendingsblad rond. Maar meestal op een vrijdag ga ik vragen of ze het al hebben. Dan mag ik het meenemen. Wij hebben thuis een poes en tropische vissen. En ook een muis, die is van mij. De verhalen van meneer Capelle vind ik erg mooi. Ik heb nog nooit een prijs gewonnen maar dat hoeft ook niet. Maar mag ik eens een keer in ’t Zendingsblad staan? Bij de correspondentie. Kan het dat er eens in de maand er dan een gedicht in staat?

Zeist Annet Smilde (10)

Je wens is vervuld, Annet! Zeg, gaat het wel goed tussen jullie poes en de muis en de vissen? Als er plaats is, zullen we proberen af en toe een gedicht op te nemen. Dag Annet!

Deze puzzel was helemaal niet moeilijk. Dat snap ik niet, want in de Okki dat is een veel kinderachtiger blad zijn de puzzels wel heel moeilijk. Dit is mijn eerste keer dat ik aan de puzzel meedoe Ik ben op 22 november jarig en dan word ik 9. Veel hè? En dan word ik steeds ouder en ouder, dat is met de hele wereld zo. Ik help op school soms mee voor de zending, dat doen zowat alle kinderen De meester heeft een steenpuist in zijn oor. Toen was die bijna weg en toen kwam er een in zijn andere oor. Bah dat vind ik helemaal niet leuk voor hem zeker ook niet. Daarom hebben wij hem een fruitmand gestuurd, toen hadden wij een paar geldstukken meegenomen. De hele klas had dat gedaan en ging de juf naar een winkel om een fruitmand te laten maken want die winkel deed er allemaal verschillend fruit in. Een paar weken gele den was Floppie hier. Het is een leuke hond. En ik heb 3 zusjes en 2 broers. 2 zusjes zijn al getrouwd dat zijn Jos en Heieen. Heieen is de oudste zus van mij en Jos de middelste zus en Agneet de jongste zus en ik ben het allerjongste zusje van ons gezin. En Erik is mijn oudste broer en Gert-Jan de jongste broer. Ouderkerk aid Amstel

Nanet Evenhuis (8)

Tjonge, Nanet, wat kun jij brieven schrijven! Je tekeningen vind ik erg mooi. Is de meester weer beter? Wat zal hij blij geweest zijn met jullie fruitmand. We proberen altijd de puzzels niet al te moeilijk te maken, zodat iedereen mee kan doen. Ja, Nanet, dat heb je goed opgemerkt, iedereen wordt almaar ouder en ouder en de hele wereld wordt ouder Dat is niet erg, als we dan ook maar verstan diger worden. Dag Nanet!

Ik vind het in Indonesia erg leuk Wij zijn de enige nederlandse mensen in Purwokerto. We zijn naar Salatiga geweest en toen naar Kaliurang. Daan gaat morgen naar Kebumen naar ds de Zwart en Arie komt bij mij. In 2 jaar zijn er 8 poezen dood gegaan. Nu hebben we weer een poes, ze is erg lief en ook heel mooi, wit met grijs en bruin. We hebben 2 honden Kastro en Boris en we hebben 7 goudvissen We hebben een parkietje gehad maar die is dood gegaan. Toen we in Kaliurang waren hebben we in de tent geslapen. Het was zo leuk We hebben ook een kampvuur gemaakt toen hebben we liedjes gezongen en toen heeft papa een verhaal verteld. We kregen allemaal 7Up. De familie Verdun was er en Jelle en Joosje Hekstra ook, maar toen kwamen hun vaderen moeder Jelle en Joosje ophalen, dat was echt jammer.

Purwokerto Jacobien Verbaan (8)

Dank je wel voor je lange brief met al dat nieuws, Jacobien Wil je ook Daan bedanken voor zijn brief? Dat was een heel feest in Kaliurang, zeg! Ik had er best bij willen zijn. Wat hebben jullie een pech met de poezen Ik hoop echt dat jullie deze nieuwe poes een hele tijd zullen hebben. Dag Jacobien!

Tot de volgende keer, puzzelaartjes!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 augustus 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

Voor 6-10 jarigen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 augustus 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

PDF Bekijken