Bekijk het origineel

Zending op z'n retour

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zending op z'n retour

2 minuten leestijd

Van een christelijk Nederland kan nauwelijks meer worden gesproken, zo zeggen de deputaten voor de evangelisatie in hun beleidsnota aan de synode. We komen hier te leven in een zendingssituatie, zo is een van hun conclusies. Al vaak is het gezegd: moeten er misschien geen mensen van overzee komen om ons te helpen? "Zending op z'n retour", zou je kunnen zeggen.
We meenden er goed aan te doen u de hele beleidsnota van evangelisatiedeputaten voor te leggen in dit nummer. U vindt die op de pagina's 3 tot en met 6. En daar sluit dan op pagina 7 merkwaardigerwijze een bericht van de zending precies op aan. Van 75 oktober tot en met 30 november komt een tien man sterke delegatie van de kerken van zuid-Sumatra, midden-Java en van Soemba naar ons land.
Dat buitenlandse bezoek wordt nu heel anders opgezet dan vroeger. Het is de bedoeling dat ze sterk betrokken zullen worden in allerlei kerkelijke vraagstukken in ons land, dat ze daarin zullen meedenken en meespreken om hun oordeel te geven. Ze zullen de synode bezoeken en met deputaten praten; niet alleen met zendingsdeputaten, maar ook met die van de evangelisatie. Ze zullen uitvoerig kennismaken met plaatselijke kerken. Daarvoor zijn de kerken van Aalten, Ruinerwold-Koekange, Groningen-west en Leiderdorp gekozen. Wij hopen u te zijner tijd op de hoogte te stellen van hun bevindingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 september 1973

Kerkinformatie | 16 Pagina's

Zending op z'n retour

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 september 1973

Kerkinformatie | 16 Pagina's

PDF Bekijken