Bekijk het origineel

vakantieweken voor ouderen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

vakantieweken voor ouderen

ook in de herfst en in de winter

3 minuten leestijd

In het F. D. Roosevelthuis

De uiterst mooie zomermaanden zijn voorbij en ook wij op de Maliesingel 26 in Utrecht zijn verheugd, dat de negen, door onze afdeling recreatie georganiseerde, vakantieweken zo goed geslaagd zijn. Ongeveer 4.50 oudere gemeenteleden hebben genoten van het mooie weer, de mooie omgeving en de excursies, maar bovenal van de fijne ontspannen sfeer en de vele contactmogelijkheden die hen werden geboden. Behoudens enkele organisatorische onvolkomenheden, hebben deze weken beant-woord aan de verwachtingen van gasten en stafleden. Een saluut ook aan hen, juist aan hen, die als staflid of als gastvrouw of gastheer deze vakantiebeleving voor zovelen mogelijk maakten.

In november hopen wij in een nieuwe folder met een zeer uitgebreid aanbod voor de zomer 1974 op de markt te komen. Het gaat dan om een aantal zuiver recreatieve vakantieweken in meer vakantieoorden dan in 1973 waren ingeschakeld èn om een aantal weken in vormingscentra. De folder vermeldt de data, prijzen en andere condities voor deze weken.

Er is wel eens gedacht en over gesproken of wij zulke weken alleen tot de zomermaanden zouden moeten beperken. Er waren altijd aarzelingen. Gaan wij nederlanders, gaan de ouderen onder ons, zo graag en zo gemakkelijk uit in de maanden tussen september en bijvoorbeeld april daaropvolgend?

Wij hebben nu eens de knoop doorgehakt en van de onverwachte gelegenheid, die het in onze kringen bekende F. D. Roosevelthuis in Doorn ons in deze winter aanbood, gebruik gemaakt om gewoon vier weken met de directie van het Roose-velthuis vast te leggen en deze vier weken aan geestelijk gezonde en lichamelijk vitale en eventueel ook aan lichamelijk een weinig zich moeilijk bewegende oude-ren aan te bieden.

Deze weken zijn van zaterdag 17 november — zaterdag 24 november 1973

zaterdag 15 december — zaterdag 22 december 1973

zaterdag 26 januari — zaterdag 2 februari 1974

zaterdag 9 februari — zaterdag 16 februari 1974

Om deze centrale hal, waarvan U hier een gedeelte ziet, zijn alle andere ruimten van hel Roosevelthuis gegroepeerd. Hier speelt zich een belangrijk deel van het vakantiewerk af. Het is de centrale ontmoetingsplaats. De kerkdiensten worden hier gehouden, de maaltijden worden hier gebruikt en de ontspannings programma’s vinden er plaats.

De prijs is voor dit seizoen laag gehouden. ƒ 150,— p.p. voor een week en ƒ 210, —voor een echtpaar.

Aders: F. D. Roosevelthuis, Arnhemse Bovenweg 5, Doorn.

Een fijne omgeving, een goede huisvesting en verzorging dank zij een bekwame directie.

Aanmeldingsformulieren aan te vragen bij en aanmelding te richten tot de afdeling recreatie van de Generale Diakonale Raad. Postbus 14100, Utrecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 september 1973

Diakonia | 36 Pagina's

vakantieweken voor ouderen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 september 1973

Diakonia | 36 Pagina's

PDF Bekijken