Bekijk het origineel

Nummer met veel cijfers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nummer met veel cijfers

2 minuten leestijd

Voor rekenaars is dit een boeiend nummer. We publiceren namelijk niet minder dan zes pagina's statistische cijfers over het jaar 1972. We geven ze u graag in handen zonder al te veel commentaar onzerzijds. Wat u wilt weten kunt u met dit uitvoerige materiaal het beste zelf becijferen en daarover uw gedachten laten gaan.
Nog iets over cijfers: in ons vorige nummer publiceerden we een financiële statistiek over de gereformeerde kerken in 1971. Daarbij gebruikten we o.a. cijfers uit het "Statistisch Zakboek", en die bron hebben we niet vermeld. En dat hadden we wel moeten doen. Graag alsnog dus deze bronvermelding. Tenslotte stellen we er zelf ook prijs op, dat men ons blad noemt wanneer er stukken uit worden overgenomen. En dat gebeurt vaak. Dat overnemen, bedoelen we.
Maar, de goeje niet te na gesproken: de bronvermelding missen we nogal eens.Uit dit nummer zult u gewaar worden, dat de synode weer aan het werk is. In het openbaar namelijk. Binnenskamers in commissies was ze natuurlijk al lang aan het werk. Resultaat van de eerste zittingsweek is o.a. de financiële informatie, die u vindt op de pagina's 16 tot en met 18. Daar kunt u zien waarvoor in 1974 onze bijdrage wordt gevraagd. Ditmaal geven we globale informatie: hoeveel collecten zijn uitgeschreven en waarvoor. En hoeveel bedraagt de quotatie voor het algemene kerkelijke werk. In ons volgend nummer hopen we u meer gedetailleerd op de hoogte te stellen van de begrotingen voor volgend jaar.
Wel willen we dit er al vast van zeggen: de synode is zo zuinig mogelijk omgesprongen met de middelen, die zij van de kerken mag verwachten. Dank zij het werk van deputaten voor financiën en organisatie bestaat er nu een goed inzicht in het geheel van wat er omgaat en is het dus mogelijk de vinger op de pols te houden. Dat is dan ook gebeurd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Kerkinformatie | 19 Pagina's

Nummer met veel cijfers

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Kerkinformatie | 19 Pagina's

PDF Bekijken