Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

Geen onderdak

„Boven op een dak” door M.C. Capelle.

Een klein meisje in Hongkong heeft in die miljoenenstad geen ander plekje om te wonen dan op een dak. Ze komt met brandwonden in het ziekenhuis terecht, en hoort daar van de Goede Herder. Een simpele vertelling, fijn en eenvoudig, voor kinderen van 6 jaar al te begrijpen. Jammer dat de illustraties het peil van de tekst niet halen. Een tekening als op blz. 5, waar Ah-Lim zich brandt aan de gloeiende kolen, is toch wel erg onbeholpen (f 2,25).

Sumber Asih

„Anders dan anderen” door Oora van der Meijden-Coolsma.

Ook deze illustraties kunnen we allerminst bewonderen, ze zijn stijf en onnatuurlijk. Het verhaal is aardig. Een gehandicapt kind, door de ouders uit schaamte verborgen gehouden, komt op Sumber Asih terecht, de school van mevrouw De Vreede. De ondertitel van het verhaal is dan ook: „niet als andere kinderen, en toch net als andere kinderen”. We veronderstellen, gezien de manier van vertellen, dat het boekje bestemd is voor kinderen van 7-9 jaar. Maar wat moeten die met begrippen als „reageren”, „een hoopvol teken”, „hersenbeschadiging”? Dat had verklaard of omschreven moeten worden.

Onafscheidelijke vriendinnen

„Marion en Elise” door I. van Hilten-Brouwer.

Marion, het blanke dokterskindje, en Elise, het dochtertje van de Camerounese verpleger, spelen samen op het erf en zijn onafscheidelijke vriendinnen. Een lief, pretentieloos verhaaltje.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 december 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 december 1973

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

PDF Bekijken