Bekijk het origineel

Hogeschooldag - Kampen in nieuwe stijl

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hogeschooldag - Kampen in nieuwe stijl

1 minuut leestijd

Op donderdag 16 mei wordt in Kampen de jaarlijkse Hogeschooldag gehouden van de Theologische Hogeschool van de Gereformeerde Kerken. De opzet is ditmaal anders dan in voorgaande jaren

Het thema van deze Hogeschooldag is "Theologie 1974" en zal in de ochtendvergadering in Kampens Burgwalkerk ingeleid worden door dr. Okke Jager. Voor de middagbijeenkomst verwisselen de deelnemers aan de Hogeschooldag de kerkbanken voor de collegebanken. Dan namelijk zullen docenten van de Hogeschool korte en populaire colleges geven over een actueel onderwerp uit hun vakgebied. De deelnemers bepalen zelf bij welke hoogleraar ze college willen lopen.

Het thema "Theologie 1974"" is gekozen om van gedachten te wisselen over wat theologie in deze tijd inhoudt en betekent. Welke onderwerpen zijn er vandaag in de theologie aan de orde? En hoe komt het dat de theologie, ook de gereformeerde, zich vandaag met heel andere vragen bezighoudt dan vóór en kort na de oorlog?

Deze en andere vragen zullen in het referaat en colleges behandeld worden. De toespraken zullen zo eenvoudig mogelijk gehouden worden, dat wil zeggen voor een ieder verstaanbaar.

De Hogeschooldag begint 16 mei om 10.1 5 uur in de Burgwalkerk.

De middagbijeenkomst wordt gehouden in de beide Hogeschoolgebouwen en eindigt om half vier. De Kamper studentenpredikant ds. E. Th. Thijs leidt een liturgische viering. Prof. dr. J. T. Bakker geeft nadere informatie over de Kamper Theologische Hogeschool.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 april 1974

Kerkinformatie | 16 Pagina's

Hogeschooldag - Kampen in nieuwe stijl

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 april 1974

Kerkinformatie | 16 Pagina's

PDF Bekijken