Bekijk het origineel

Officiële mededelingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Officiële mededelingen

1 minuut leestijd

De generale Synode van Haarlem nam in één van de Januarizittingen onderstaand besluit in verband met de Leuenberger Konkordie:

De synode heeft kennis genomen van

de Konkordie van Leuenberg van 16 maart 1973.

De synode is van oordeel:

1. met deze Konkordie is de verhouding tussen kerken van gereformeerde en lutherse confessie een nieuwe fase ingegaan;

2. krachtens de bepalingen van de generale synode van Sneek 1969 Is het aangaan van kansel- en avondmaalsgemeenschap met reformatorische kerken van andere formatie onderworpen aan vastgestelde regelingen.

De synode besluit:

1. Schriftelijke instemming te betuigen met de Konkordie van Leuenberg en daaraan de volgende clausule toe te voegen: ""Door deze schriftelijke Instemming wordt niet geprejudicieerd op afzonderlijke regelingen van vraagpunten tussen de kerken en binnen de kerken. Onzerzijds wordt met name gedacht aan regelingen met betrekking tot kansel- en avondmaalsgemeenschap met andere reformatorische kerken, waarbij het gaat om handhaving van de belijdenis en de uitoefening van de kerkelijke tucht.'";

2. Deel te nemen aan het voortgezet gesprek tussen de bij de Konkordie van Leuenberg betrokken kerken;

3. Van dit besluit mededeling te doen aan de Evangelisch Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden, de Nederlandse Hervormde Kerk en de W.A.R.C. (Worid Association of Reformed Churches);

4. De tekst van de Konkordie van Leuenberg toe te zenden aan de plaatselijke kerken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 1974

Kerkinformatie | 16 Pagina's

Officiële mededelingen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 1974

Kerkinformatie | 16 Pagina's

PDF Bekijken