Bekijk het origineel

Inkomsten-Stijging na

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Inkomsten-Stijging na "Kerkbalans" 15 procent

1 minuut leestijd

Van 14-26 januari 1975 houden zeven kerken in Nederland opnieuw een actie voor het gezamenlijk, gelijktijdig bevorderen van de plaatselijke financiële inkomsten onder de aanduiding "Kerkbalans 1975". De centrale zgn. "schakelzondag" valt daarbij op 19 januari 1975.

De bijdrage-actie van januari 1974, met als ondertitel ""Met meer verwachting"", is goed geslaagd. Uit peilingen blijkt dat bij de hervormden en gereformeerden 15 pet. méér is binnengekomen, bij de rooms-katholieken rond 9 pet. Algemeen viel er instemming te beluisteren met de interkerkelijke opzet van de actie.

Aan rooms-katholieke zijde vonden velen dat dit de aantrekkelijkheid van de actie had verhoogd.

De kerken die in de actie Kerkbalans samenwerken zijn: de hervormde, de lutherse, de oud-katholieke en room-katholieke kerk, de gereformeerde kerken, de doopsgezinde sociëteit en de remonstrantse broederschap.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 juni 1974

Kerkinformatie | 16 Pagina's

Inkomsten-Stijging na

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 juni 1974

Kerkinformatie | 16 Pagina's

PDF Bekijken