Bekijk het origineel

Liturgie bij Liedboek in december klaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Liturgie bij Liedboek in december klaar

2 minuten leestijd

In de loop van december verschijnt de liturgie van de Gereformeerde Kerken als bijlage voor het Liedboek. De officiële naam van dit 64 pagina's dundruk tellende boekje is 'Orden van dienst en Heidelbergse Catechismus ten gebruike in de erediensten van de Gereformeerde Kerken in Nederland'. In de wandeling wordt het ook wel 'katern' bij het Liedboek genoemd.

In dit dienstboek vindt men de liturgie voor de kerkdiensten in het algemeen, voor middag- en avonddiensten, voor leerdiensten alsmede voor het morgen- en avondgebed. Verder staan er in de formulieren voor doop, openbare belijdenis, avondmaal en bevestiging van ouderlingen en diakenen. Proeven zijn opgenomen voor een nieuwe doopliturgie en een liturgie voor de openbare beloofsbelijdenis. Van de belijdenisgeschriften zijn opgenomen de Heidelbergse Catechismus, de Apostolische Geloofsbelijdenis en de Geloofsbelijdenis van Nicea-Constantinopel.

Het boekje kost in het formaat van het kleine Liedboek ^ 0,75 en in het formaat van het grote Liedboek f^,— per stuk. Er kan alleen collectief worden besteld in aantallen van 50 exemplaren. Apart per exemplaar is het verkrijgbaar voor het kanselboek-1968. Dit is een groot formaat met grote letters en kost f2,— per stuk.

Bestellingen zijn uitsluitend mogelijk per giro, door overmaking van het verschuldigde bedrag op postrekening 513153 van het Algemeen Kerkelijk Bureau, Koningslaan 11, Utrecht. Op de girokaart vermelden: voor... maal 50 ex. ovd-klein of ovd-groot, dan wel... exovd-kansel. Wil men de uitgave nog in december ontvangen, dan moet men nu zo spoedig mogelijk bestellen. Bij voorkeur collectief als kerk, maar ook particulieren kunnen bestellen, mits zij zich aan de aantallen van 50 exemplaren houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 oktober 1974

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Liturgie bij Liedboek in december klaar

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 oktober 1974

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken