Bekijk het origineel

Verzekering bij stormschade

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verzekering bij stormschade

1 minuut leestijd

In het artikel ‘Hoe verzekeren wij de kerkelijke goederen?’ in Diakonia van september is helaas een zin weggevallen, waardoor een alinea minder begrijpelijk wordt. Het betreft hier een passage, waarin met een voorbeeld wordt duidelijk gemaakt, hoe het ‘eigen risico’ werkt bij een bepaald verzekerd bedrag. Opgemerkt wordt, dat de stormverzekering een eigen risico kent van l‰ van de verzekerde som met een minimum van ƒ 100, —. en een maximum van ƒ 500,—. De passage moet dan verder luiden: ‘Bij een verzekerd bedrag van ƒ 100.000,— is l‰ ƒ 100,—. Schaden beneden ƒ 100,— worden dus nooit vergoed. Bij een schade van ƒ 1.000,— zou de schadevergoeding worden ƒ 1.000,— min het eigen risico van ƒ 500,—, dus ƒ 500,—.

Iedere hogere schade wordt vergoed na aftrek van die ƒ 500, Sloot men een premier risque verzekering van ¼ en lijdt het gebouw een dienovereenkomstige schade, dan is de vergoeding dus ƒ 25.000,— min de ƒ 500,—, blijft ƒ 24.500,—.'

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 oktober 1974

Diakonia | 32 Pagina's

Verzekering bij stormschade

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 oktober 1974

Diakonia | 32 Pagina's

PDF Bekijken