Bekijk het origineel

Agenda toerustingscentrum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Agenda toerustingscentrum

2 minuten leestijd

ALS IK OPNIEUW KAN BEGINNEN...

Dit is het thema van een konferentie voor predikanten, die over een nieuwe gemeente denken. Het gaat er op die dag om welke lessen we kunnen leren uit de ervaringen in vorige gemeenten, hoe we in een nieuwe gemeente willen werken en over welke punten we daarom met beroepingskommissie en wijkkerkeraad denken te spreken.

De konferentie, met medewerking van ds. J . J. Brinkman te Arnhem, wordt gehouden op donderdag 7 november van 10.30-16.30 uur. Deelnemersprijs f 14, — .


KERK EN RACISME

De laatste jaren is veel over racisme en andere vormenvan diskriminatie gesproken en geschreven. De generale synode sprak zich op advies van deputaten diakonaat, oekumene (buitenland) en zending uit over het racisme. Dit besluit heeft vragen opgeroepen.

Wat waren de achtergronden van het besluit? Hoe gaan we op vragen van gemeenteledeiS in?

Met deze vragen zullen we bezig zijn op enkele konferenties, bestemd voor diakenen en leden van zendingskommissies.

De konferenties worden gehouden in het Zendingscentrum op: zaterdag 26 oktober (medewerking ds. G. van Andel, Driebergen); donderdag 7 november (medewerking ds. R. J. v. d. Veen, Amstelveen) en zaterdag 8 november (met medewerking van ds. A. A. Boesak, Kampen). Deelnemersprijs f 14, —


.LEDEN VAN EVANGELISATIEKOMMISSIES

Op zaterdag 7 december van 10.30 tot 16.30 uur belegt het Toerustingscentrum een konferentie voor leden van evangelisatiekommissies.

Op deze dag spreken we met medewerking van ds. H. Kuyk, staflid van het Evangelisatiecentrum, over de vraag: 'Hoe betrekken we de gemeente bij evangelisatie?'

We zijn er allemaal van overtuigd, dat evangelisatie taak van de gemeente is. Als evangelisatiekommissie willen we eraan meewerken, dat de gemeente die taak ook op zich neemt. Hoe bereiken we dat? Kosten van deelname f 14,-


GESPREKSKRINGENWERK ALS VORM VAN GEMEENTETOERUSTING

Gesprekskringen blijken in de gemeente belangrijke ontmoetingsmogelijkheden te bieden. In de praktijk komen we allerlei vragen tegen: Hoe komen we aan onderwerpen? Voor wie is de kring bestemd? Hoe lang moet de kring lopen? Wie moet er leidinggeven? Gemeenteleden die zich (gaan) bezighouden met het organiseren van en/of leiding geven aan gesprekskringenwerk, kunnen zich inschrijven voor een konferentie gewijd aan bovengenoemd thema, waaraan zal meewerken mevr. E. Boekestijn, Rotterdam.

Deze konferentie zal worden gehouden in het Zendingscentrum te Baarn op zaterdag 7 december van 10.30-16.30 uur. Deelnemersprijs / 14, — .

Aanmelding bij: Toerustingscentrum, postbus 177, Baarn, tel. 02154-7636.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 oktober 1974

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Agenda toerustingscentrum

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 oktober 1974

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken