Bekijk het origineel

Zending te gelde

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zending te gelde

Honderdduizend uit het giftenfonds

3 minuten leestijd

Het is misschien goed allereerst weer even uit te leggen wat het Algemeen Giftenfonds (AGF) eigenlijk is.

Geprobeerd wordt het zendingswerk zoveel en zo goed mogelijk te plannen in de jaarlijkse begroting. Voor dat totale bedrag doen wij een beroep op onze kerkleden via de aan alle plaatselijke kerken gevraagde quota èn door middel van het u waarschijnlijk wel bekende projectenboekje: de hierin opgenomen projecten vormen een onderdeel van de begroting (de zogenaamde giftenzone).

Maar met die begroting zijn we er niet. Het hele jaar door komen er toch altijd weer onvoorziene en dringende dingen op de zendingstafel, die niet zijn begroot. Wat dàn?

Gelukkig komen er niet alleen extra aanvragen, maar ook extra giften, waarvan de gevers de bestemming aan ons overlaten. Zulke giften gaan in het Algemeen Giftenfonds. En uit dit fonds kunnen we dan helpen (zolang de voorraad strekt).

Voor alle gevers en lezers zal het plezierig zijn te weten wat we dit jaar tot nu toe met het AGF konden doen. Hieronder volgt een verantwoording over de periode van 1 januari — 1 september.

De herbouw van kerkelijke gebouwen in het gebied van Sialkot (Pakistan) in verband met door overstromingsrampen ondervonden schade: f 10.000,–

Drukkerijmachines voor de drukkerij van de christelijke universiteit „Satya Wacana” in Salatiga, Indonesië: f 10.000,–

Een tractor voor het kindertehuis „El Alba” in Argentinië, waar 140 zwerfkinderen van 7-18 jr. worden opgevangen, gevoed en gekleed: f 35.000,–

Een stencilmachine voor de classis Palembang, Sumatra: f 4.200,–

Het tweede deel van het proefschrift van dr. M.L. Daneel over het werk onder de onafhankelijke kerken van de Zuid-Shona’s in Rhodesië: f 5.000,–

De kerken in Soedan, die hard geld nodig hebben voor het opzetten van opleidingen van predikanten en voorgangers in de gemeenten: f 25.000,–

Het nieuwbouwproject Christelijke Kweekschool in Salatiga: f 18.753,–

De bouw van een kerk voor de United Presbyterian Church in Satellitetown, Rawalpindi, Pakistan: f 10.000,–

Project „gratis bedden” (behandeling en verpleging minvermogende patiënten) ziekenhuis „Bethesda” te Djog-jakarta, Indonesië: f 9.400,–

Het Studentenwerk in Semarang: f 2.000,–

Een behoorlijke hap uit het stuwmeer van het algemeen giftenfonds. Er kan weer wat bij om aan volgende aanvragen te kunnen voldoen!

Laten we met deze verre evangelieverkondiging echter niet vergeten ook hier te laten zien wie de Heer is. Laten we het éne doen en proberen het andere niet na te laten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 november 1974

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

Zending te gelde

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 november 1974

Zendingsblad van de Gereformeerde Kerken in Nederland | 24 Pagina's

PDF Bekijken