Bekijk het origineel

Pro Rege bedankt de kerken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Pro Rege bedankt de kerken

1 minuut leestijd

1974 was een bijzonder jaar voor Pro Rege, de bond, die zorgt voor de protestantse militaire tehuizen
In oktober werd nl, het honderdjarig bestaan herdacht. Aan de reformatorische kerken werd gevraagd ter gelegenheid hiervan een collecte te houden of een gift ter beschikking te stellen.
Met grote dankbaarheid mogen wij thans constateren, dat vele kerken aan dit verzoek gehoor hebben gegeven.
In totaal werd van alle aangeschreven kerken tot en met 31 december 1974 ontvangen f 110.000, . Hiervan kwam f 45.000, uit de Gereformeerde Kerken, welk bedrag bijeengebracht werd door 330 gemeenten.
Namens het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Militaire Bond Pro Rege zeggen wij allen die hieraan hebben meegewerkt hartelijk dank'
De daadwerkelijke belangstelling voor onze protestantse militaire tehuizen is voor ons een stimulans om deze prachtige arbeid met enthousiasme voort te zetten. Volledigheidshalve vermelden wij dat blijkens de nog dagelijks binnenkomende afrekeningen de aktie hiermee niet is afgerond.
Wij hopen t.z. t. in de gelegenheid te zijn de eindstand ook in Kerkinformatie te publiceren. Gezien de hoge portikosten is niet aan elke kerk een ontvangstbevestiging gezonden. Wij zijn de redaktie dan ook dankbaar voor het opnemen van deze verantwoording. Nogmaals, hartelijk dank!


mr. J. den Boer, direkteur

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 januari 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Pro Rege bedankt de kerken

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 januari 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken