Bekijk het origineel

Ter introductie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ter introductie

2 minuten leestijd

Zoals u ziet, heeft Diakonia zich, althans wat het uiterlijk betreft, vernieuwd. Het omslag laat u niet alleen het wóórd Diakonia zien, maar ook — nog wat duidelijker dan voorheen — de uitdrukking van dit woord in het beeld van de barmhartige Samaritaan. De foto is genomen van het beeldhouwwerk, dat te vinden is bij de fabriek van Utermöhlen in Amsterdam.

Ook binnenin treit u een verandering, namelijk in de papierkeuze. We hopen, dat ook die verandering u nog eerder naar Diakonia doet grijpen!

We beseffen overigens wel, dat de inhoud het hem uiteindelijk moet dóen, ook al kan die inhoud slechts floreren bij een aantrekkelijke vorm. In dit nummer proberen we weer diakonale informatie te bieden, die aan verschillende wensen tegemoet, komt. In verband met de collecte voor het werelddiakonaat op 2 februari schreel ds. Van Weelie, hoofd van de afdeling werelddiakonaat van de G.D.R., een artikel waarin twee — niet zo erg voor de hand liggende — werelddiakonale projecten wat dichterbij worden gebracht. Van actueel belang is ook de solidariteitsactie voor Israël, die onlangs in de hervormde kerk plaatsvond. De eindredacteur sprak erover met ds. Gerssen, secretaris van de Raad voor Kerk en Israël.

In de rij van provinciale diakonale commissies komt ditmaal Zeeland aan het woord. Gelderland, Groningen en Drente zullen de komende maanden volgen. ‘Het Evangeliewoord’ heet een werkgroep die zich bezighoudt met pastorale zorg voor slechthorenden en doven. U leest, er in dit nummer meer over.

Tenslotte wijzen we u op de brief, die de G.D.R. verzond aan de staatssecretaris van volksgezondheid (met commentaar van Ria Heul-Verlaan), en op de bijdragen, die de historie van het diakonaat betreffen. Die is behalve interessant op zichzelf, ook leerzaam voor het inzicht in de diakonale opdracht vandaag.

Ook in het komende jaar zult u de rubrieken ‘Boekbesprekingen’, ‘In en om het diakonaat’ en ‘Kroniek’ regelmatig in Diakonia aantreffen: in kort bestek zullen we u daarin van allerlei diakonale zaken op de hoogte blijven houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 januari 1975

Diakonia | 48 Pagina's

Ter introductie

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 januari 1975

Diakonia | 48 Pagina's

PDF Bekijken