Bekijk het origineel

Ruim 170 vakantiekampen voor jeugd en jongeren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ruim 170 vakantiekampen voor jeugd en jongeren

2 minuten leestijd

Het Landelijk Centrum voor Gereformeerd Jeugdwerk organiseert in 1975 niet minder dan 175 kampen voor jeugd en jongeren tussen de acht en ongeveer achtentwintig jaar. In de zojuist verschenen LCGJ-kampgids 'Wegwezen 1975' worden al deze kampen aangekondigd.
Het aanbod vermeldt ruim 30 buitenlandkampen voor jongeren boven de zestien, o.a. in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Denemarken, ten/vijl twee nieuwe kampen in Duitsland en Noorwegen in het aanbod zijn opgenomen.
Voor de boven 16-jarigen zijn drie kampen op Terschelling, waaronder een bijbelkamp en een kreatief kamp. Nieuw zijn een natuurwerkkamp in een natuurreservaat en een kamp in samenwerking met het Zonnehuis te Doorn. In het laatstgenoemde kamp gaan de deelnemers een stuk 'rekreatie' voor en In samenwerking met de bewoners van dit centrum opzetten.
In Wegwezen worden ook 34 zeilkampen aangekondigd. In deze kampen wordt zeil-instruktie gegeven tenwijl ook allerlei groepsaktiviteiten in het programma worden opgenomen.

Voor de jeugd onder de zestien jaar zijn er maar liefst ruim honderd kampweken op - achttien verschillende plaatsen in ons land. Ook In de sektor van de Jeugdkampen vindt men 'speciale kampen'zoals natuurwerkkampen, een kreatief kamp, een Astrokamp en Tl K-kampen, waar de deelnemers instruktie krijgen op het gebied van het toeristisch kamperen.
Om al deze kampen goed te laten veriopen doet het LCGJ weer een beroep op 1500 enthousiaste stafleden die allen op vrijwillige basis meewerken
Het LCGJ betrekt ook nu weer lichamelijk gehandicapte leeftijdgenoten bij het kampwerk.

De kampgids 'Wegwezen 1975' kan gratis worden aangevraagd bij: LCGJ; afd. kampwerk, postbus 99, Driebergen, tel. 03438- 6341.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 januari 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Ruim 170 vakantiekampen voor jeugd en jongeren

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 januari 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken