Bekijk het origineel

Oproep tot bezinning op christelijke levensstijl

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Oproep tot bezinning op christelijke levensstijl

2 minuten leestijd

Het moderamen van de Generale Synode heeft aan de kerkeraden de volgende brief geschreven:

De Generale Synode van Haarlem heeft in november 1973 besloten een commissie in te stellen met de opdracht een handreiking samen te stellen voor de kerken en haar leden om deze op te roepen tot een bijbelse bezinning op onze levensstijl in deze tijd van overconsumptie enerzijds, uitputting van grondstoffen en honger anderzijds. De commissie is thans klaar gekomen met haar werk. In het kader van deze bezinning wordt een dringend beroep op de kerken gedaan om aan het volgende aandacht te besteden:

1) Zondag 16 maart 1975 te bestemmen voor bezinning op onze christelijke levensstijl en deze te maken tot het thema van de kerkdiensten op deze zondag.

2) Op deze zondag een speciale folder met een oproep tot bezinning aan de kerkleden uit te reiken. Deze folder zal in de loop van februari gratis aan alle kerken worden toegezonden in een aantal van ruim 1/3 van het aantal kerkleden ter plaatse. De folder roept de kerkleden tevens op het speciale informatieblad (zie 3) te gaan bespreken en bij de kerkeraad aan te schaffen.

3) Het februari-nummer van 'Kerk-lnformatie' zal geheel aan dit onderwerp gewijd zijn onder de titel 'Bezitten of bezeten zijn'. Het bevat de bijdragen van de verschillende commissieleden en adviseurs over dit onderwerp, praktische suggesties en gespreksvragen. Het is bestemd om als gespreksstof te dienen in de gemeenten, ook na 16 maart.

Wij hopen van harte dat alle kerken aan deze oproep gehoor zullen geven zodat overal aan deze dringende zaak aandacht zal worden gegeven.


Dr. A. Kruyswijk, praeses
Dr. H. B. Weijland, scriba


P.S.: Het bijzondere februarinummer van Kerkinformatie is uitsluitend verkrijgbaar door overschrijving van het verschuldigde bedrag op giro 51 31 53 van het Algemeen Kerkelijk Bureau te Utrecht; op de girokaart vermelden: 'Bestelling . . . ex. Kerkinf. februari'. De prijs is f 2,— per ex.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 januari 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Oproep tot bezinning op christelijke levensstijl

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 januari 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken