Bekijk het origineel

Bijna 12 miljoen voor de zending in 1975

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bijna 12 miljoen voor de zending in 1975

2 minuten leestijd

Een begroting van f 11.760.000 voor het zendingswerk in 1975 werd goedgekeurd door de generale synode van de Gereformeerde Kerken. Het meeste daarvan, namelijk 4,4 miljoen gaat naar Indonesië, dat is 37 procent van het totaal. De tweede hoofdpost op de begroting is Zuid-Amerika met 1,6 miljoen, is 13,5 procent. Daarna komen Pakistan met f 600.000 en Afrika met f 550.000, tezamen 10 procent (we geven afgeronde cijfers). De rest is nodig om de kosten van de 57 medewerkers op de zendingsvelden en hun voorgang(st)ers in Nederland te betalen, de kosten van de opleiding en ook het omvangrijke werk van het zendingscentrum.

Nieuw werk wordt door de zending dit jaar aangepakt in Zambia, waar men in samenwerking met de Gereformeerde Kerk in dat land een arts wil inzetten en in Botswana waar men de universiteit wil helpen met een docent voor 'religieuze studie', die tevens als studentenpredikant zal fungeren. Behalve uit Botswana komen de studenten aan deze universiteit ook uit Lesotho en Swaziland.
Deze uitbreidingen passen, zo werd van zendingszijde ter synode uitgelegd, in het streven naar meer 'spreiding' in het zendingswerk. Vanouds beperkt de gereformeerde zending zich in Indonesië sterk tot midden-Java en Sumba, maar men wil thans heel Indonesië zien. En het gaat verder in Azië ook niet om Pakistan, maar om heel de islamitische wereld van Marokko tot Bangia Desh. Stond vroeger in Afrika alleen Rwanda op het programma, thans komen daar na Zaïre ook Zambia en Botswane bij. De kosten van het zendingswerk stijgen in 1975 ten opzichte van het vorige jaar met 13 procent. Toch wordt de vaste bijdrage, die van de plaatselijke kerken via de quotatie wordt gevraagd slechts met 9 procent verhoogd. Dat is minder dan nodig is om de te verwachten gewone kostenverhogingen in dit jaar te dekken.
Maar de vrijwillige giften stijgen sterk en mede daardoor ontstond vorig jaar een batig saldo. Onder andere daarmee hoopt de zending haar rekening voor 1975 sluitend te kunnen maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 maart 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Bijna 12 miljoen voor de zending in 1975

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 maart 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken