Bekijk het origineel

Voorbereidingscahier voor Nairobi-1975

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Voorbereidingscahier voor Nairobi-1975

2 minuten leestijd

De Nederlandse uitgave van het voorbereidingscahier voor de vijfde assemblee van de Wereldraad van kerken (Nairobi 1975) is deze maand bij J. H. Kok in Kampen uitgekomen.
Het boekje is bedoeld om een indruk te geven van de activiteiten van de wereldraad in de komende assemblee, waarbij de hoop wordt uitgesproken, dat het kan inspireren tot meedenken, tot oecumenische actie in eigen omgeving en tot medewerking aan 'Nairobi'.

In het eerste deel van het boekje, dat wordt ingeleid door Philip Potter, secretaris- generaal van de wereldraad, wordt iets verteld over de ontwikkeling en de betekenis van de wereldraad. In het tweede deel worden de thema's van de assemblee besproken.

Het overkoepelend thema is 'Jezus Christus bevrijdt en verenigt'. In afwijking van vorige assemblees is ditmaal geen bijbeltekst als thema gekozen, maar een tekst die van de bijbel is afgeleid. Dat is niet zonder betekenis, zo wordt gezegd, omdat het de kerken in het verleden steeds grote moeite kostte om gemeenschappelijke belijdenisuitspraken te doen. De tekst staat met opzet in de onvoltooid tegenwoordige tijd, het gaat Immers niet om wat eens, in een grijs verleden is gebeurd of om wat hopelijk nog eens zal plaatsvinden. 'De dag en de ure is nu aangebroken. Nu en hier is de bevrijding en heelmaking.

Een deel van het boekje is gewijd aan een viertal bijbelstudies over bevrijding en eenheid, vervolgens worden de thema's van de zes secties besproken, waarover de deelnemers aan de assemblee zullen worden verdeeld.

Deze thema's zijn: Christus vandaag belijden; voorwaarden voor eenheid; de hele wereld op zoek naar eenheid; onderwijs voor bevrijding en gemeenschap; structuren van onrecht en strijd voor bevrijding; ontwikkelingssamenwerking, de macht, technologie en menselijk leven. Het boekje wordt besloten met 'A Hymn on acceptance', een lied waarin wordt gezongen over het elkaar aanvaarden en een gebed. Het boekje kan worden besteld bij Uitgeverij Kok in Kampen. De prijs is f 3,90.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 april 1975

Kerkinformatie | 16 Pagina's

Voorbereidingscahier voor Nairobi-1975

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 april 1975

Kerkinformatie | 16 Pagina's

PDF Bekijken