Bekijk het origineel

Laatste seizoen 'Lied van de week'

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Laatste seizoen 'Lied van de week'

2 minuten leestijd

Van 17 augustus 1975 tot 13 juni volgend jaar (zondag-Trinitatis 1976) zal voor de derde achtereenvolgende maal wekelijks met een radio- en televisie-programma, begeleid door een derde jaargang van de boekjes 'Met uw instemming', worden bijgedragen aan de introductie van het 'Liedboek voor de kerken'.
De sectie 'Eredienst' van de Raad van kerken in Nederland, die dit programma heeft opgezet, voorziet, dat na deze derde winter het regelmatig aanbod van een 'lied van de week' moet eindigen.
Dit laatste om muziekpedagogische en vooral ook om liturgische redenen. Immers waar men de aanwijzingen geregeld heeft opgevolgd zullen zo'n 125 tot dan toe goeddeels onbekende gezangen althans één keer zijn doorgenomen en voor de kerkgangers niet meer helemaal vreemd zijn. Alle gezangen uit het liedboek laten zich nu eenmaal niet inpassen in een reeks, die toch op enigerlei wijze de gang van het kerkelijk jaar moet volgen.
Niettemin wordt er naar mogelijkheden gezocht om ook na 13 juni 1976 de eenmaal gebaande wegen begaanbaar te houden.
In de derde jaargang vanaf 17 augustus a.s. zullen vijf boekjes van het begeleidingsbulletin 'Met uw instemming' verschijnen, die verkregen kunnen worden door overmaken van f 8,— op postgiro 2.9966.91 van de sectie Eredienst van de Raad van kerken in Nederland, p/a Stationsplein 62 te Baarn.
Bij de keuze van liederen voor het seizoen 1975/'76 heeft de redactie van 'Met uw instemming' vooral om muziekpedagogische redenen bij het indelen van de overgebleven in aanmerking komende liederen niet meer exact rekening gehouden met enig kerkelijk bijbelgedeelten-leesrooster. Wel is globaal gesproken rekening gehouden met de 'kleur' van de zondagen in de verschillende tijden van het jaar, zodat een aangegeven 'lied van de week' maar zelden liturgisch misplaatst zal blijken.
De vorige twee keer werd de cyclus met 'Liederen van de week' in de zomervakantieperiode onderbroken. Om de belangstellenden ditmaal ook in de zomer van 25 mei tot 17 augustus 1975 van dienst te zijn, is een 'tussenrooster' gemaakt voor de zondagen tot 10 augustus.
De onderdelen ervan zullen wekelijks worden begeleid via NCRV-radio op woensdagavond van 18.46-18.55 uur (Hilv. I).
De liederen zijn 6 juli, gezang 409; 13 juli, gezang 424; 20 juli, gezang 287; 27 juli, gezang 350; 3 aug., gezang 463; 10 aug., gezang 478.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 juni 1975

Kerkinformatie | 16 Pagina's

Laatste seizoen 'Lied van de week'

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 juni 1975

Kerkinformatie | 16 Pagina's

PDF Bekijken