Bekijk het origineel

Traktementen van de predikanten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Traktementen van de predikanten

1 minuut leestijd

De generale synode heeft na uitvoerige bespreking een aantal besluiten over predikantstraktementen en emeritaats(pensioen) uitkeringen genomen. Zo werd besloten het niveau van de traktementen, waarvoor predikanten in gemeenten met 850 of meer zielen in aanmerking komen, behoudens enkele kleine afwijkingen, te handhaven op dat van leraarssalarissen voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Een niveau, zo werd daarbij overwogen, dat maatschappelijk zeker niet als een topsalaris dient te worden beschouwd, maar dat vanwege de opleiding van de predikant alsmede zijn sociale positie binnen en buiten de kerken aanvaardbaar mag worden geacht.
Voor kleinere gemeenten geldt een daarvan afgeleide regeling met als minimum 70 procent van het bovengenoemde salaris. Verder zullen aan de kerken richtlijnen worden gegeven inzake onkosten, eventuele neveninkomsten en dergelijke van predikanten. Een en ander met ingang van 1 januari 1976.
Met ingang van dezelfde datum zullen, zo besloot de generale synode verder, de emeritaatsuitkeringen worden gefinancierd door een kapitaaldekking en gedeeltelijk door een omslag. De financiering zal dan zodanig zijn, dat de emeritaatsuitkering het pensioen krachtens de AOW ten hoogste zover zal aanvullen, dat het totaal van beide uitkeringen 70 procent bedraagt bedraagt van het gemiddelde traktement over de laatste drie dienstjaren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Traktementen van de predikanten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken