Bekijk het origineel

Vlag in top in Ede

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vlag in top in Ede

2 minuten leestijd

Diverse malen is in deze rubriek al geschreven over de Gereformeerde Sociale Academie (‘gereformeerd’ dan in de zin van: de gereformeerde gezindte), die aanvankelijk niet in de termen viel voor rijkssubsidie. Het bestuur van deze academie heeft tegen die negatieve beslissing beroep aangetekend bij de Raad van State, en ziedaar: het vond begrip voor zijn argumenten en verwierl alsnog opneming in het rijksscholenplan en subsidiëring per 1 januari a.s. De beslissing van de Raad van State werd door staatssecreteris De Jong persoonlijk medegedeeld aan de leiding van de Edese academie.

Ds. A. Romein, adjunct-directeur van deze instelling en tevens lid van de G.D.R., leidde uit die beslissing af dat de Raad van State de G.S.A. wel degelijk vindt passen in een ‘evenwichtig geheel van onderwijsvoorzieningen’, zoals dat in officiële termen heet. En de belangstelling voor de school — ik weet eigenlijk niet of ik dit woord mag gebruiken — wijst ook duidelijk in die richting. Er zijn nu 350 leerlingen, van wie 130 in een part-time opleiding, die op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt gegeven.

Op advies van de inspectie doet men voorlopig rustig aan met uitbreiding van de aktiviteiten. Ruimtelijk gezien is men overigens niet ontevreden, zeker niet als men bedenkt dat in het volgend seizoen één schooljaar ‘in stage’ gaat, zodat de academie weer wat ruimer kan ademhalen.

Meer dan de helft van de leerlingen is afkomstig uit de Hervormde Kerk (niet alleen overigens uit wat men de ‘rechterflank’ ervan pleegt te noemen), en verder leveren de verschillende participanten zo hun gegadigden.

Op vrijdag 3 oktober is de ‘erkenning’ in eigen kring gevierd. Bij de gelukwensen, die het bestuur van de G.S.A. hebben bereikt, voegen wij ook graag die van ons blad — in de hoop dat het diakonaat van onze kerk wèl vaart bij het werk, dat daar in Ede wordt gedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1975

Diakonia | 32 Pagina's

Vlag in top in Ede

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1975

Diakonia | 32 Pagina's

PDF Bekijken