Bekijk het origineel

Tien jaar in 't kort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tien jaar in 't kort

2 minuten leestijd

1965/66: generale synode van Middelburg besluit tot reorganisatie en coördinatie van deputatenarbeid. Instelling van deputaatschappen voor Organisatie en administratie resp. Personeelszaken (later samengevoegd in Financien en Organisatie, met de vroegere deputaten Fonds Algemeen Kerkelijke Arbeid).

1967: maart: eerste overleg met betrokken deputaatschappen over een gezamenlijke huisvesting; daarna eerste uitwerking in rapport aan de synode van Amsterdam.

1969: onderzoek door organisatiebureau. Advies: gezamenlijke huisvesting in een 'Landelijk Dienstencentrum Gereformeerde Kerken'. Instelling van een voorbereidende werkgroep van deputaten en functionarissen, na rapportering aan de synode van Sneek. Initiatief tot contact met de Nederlandse Hervormde Kerk (NHK) om samen te bouwen.

1970: februari: eerste gesprek met de NHK. Instelling van hervormd/gereformeerde werkgroep 'Centraal gebouw'. Overleg, studie, uitwerking.

1971/72: Overleg, studie, uitwerking; rapportering aan de gereformeerde en de hervormde synode.
20 november 1972 (resp. 22 nov.): de gereformeerde en de hervormde synode besluiten samen optie te nemen op een stuk bouwterrein te Leusden. Vijf hervormd/gereformeerde commissies worden ingesteld om op korte termijn een concreet plan op tafel te brengen.

1973: 20 juni: de hervormde synode besluit de voorbereiding van de gezamenlijke bouw te beëindigen.
22 juni: vorming van een gereformeerde bouwcommissie.
3 juli: eerste contact met architect en aannemer; vorming bouwteam.
23 nov.: bespreking rapport en bouwplan in de gereformeerde synode; besluit tot de bouw van een dienstencentrum te Leusden.

1974: 10 juni: de gemeente Leusden verleent de bouwvergunning.
8 aug.: de eerste heipaal wordt geslagen door de heer A. Verburg te Bilthoven, die aanwezig is als 'gewoon gemeentelid' uit het ressort van de particuliere synode van Utrecht, samen met dertien gemeenteleden uit de andere particuliere ressorten.

1975: 7 mei: het hoogste punt van het dienstencentrum wordt bereikt. Aan ieder van de bouwlieden wordt naast de zg. kapfooi een exemplaar van 'Groot nieuws voor U' uitgereikt.
17 nov.: eerste oplevering van het dienstencentrum.
eind nov./begin dec.: ingebruikneming.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 november 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Tien jaar in 't kort

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 november 1975

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken