Bekijk het origineel

Ontwikkelingssamenwerking 'Bevrijding van onrecht'

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ontwikkelingssamenwerking 'Bevrijding van onrecht'

2 minuten leestijd

'Bevrijding van onrecht. De boodschap van Nairobi'. Dit is het thema van de vijfde landelijke werkdag voor ontwikkelingssamenwerking, die georganiseerd wordt door het sekretariaat voor ontwikkelingssamenwerking van de Geref. Kerken. Deze dag wordt gehouden op zaterdag 17 januari a.s. in de Opstandingskerk in Groningen - Helpman.

'Jezus Christus bevrijdt en verenigt' is het thema van de vergadering in december van de Wereldraad van kerken in Nairobi. Wat betekent deze belijdenis voor de kerken in een tijd, die gekenmerkt wordt door ongekend grote problemen? Welke taken aanvaarden de kerken voor de komende jaren? Op de werkdag in januari wil men met elkaar nagaan, wat men samen kan doen om de besluiten van Nairobi in eigen omgeving in praktijk te brengen.
Daarbij zal het vooral gaan om nieuwe inspiratie te krijgen om het op te nemen vóór de gerechtigheid en tégen het onrecht in de verhouding rijk en arm.
Onder de inleiders op deze werkdag zijn er twee die in Nairobi geweest zijn: ds. J. C. Baumfalk, afgevaardigd namens de Gereformeerde Kerken en de heer S. Benedictus, stafmedewerker van het Landelijk Centrum voor Gereformeerd Jeugdwerk. Verder werken mee de IKVOS-werkers de heren Jan Hanse en Bert Stuurwold, de Zuidafrikaanse ds. A. A. Boesak, die in Kampen studeert, drs. H. Coppens, medewerker ontwikkelingsekonomie aan de Vrije Universiteit en dr. C.H. Koetsier, sekretaris voor ontwikkelingssamenwerking van de Gereformeerde Kerken.
De deelnemers kunnen twee van de volgende vijf onderwerpen kiezen:
Nairobi, napraten met ds. Baumfalk;
ontwikkelingswerk in de plaatselijke gemeenten;
ontwikkelingssamenwerking en nieuwe levensstijl
theologie van de bevrijding en Nairobi en de jongeren.
De kosten voor deze dag bedragen f 6 ,— per persoon. Voor kinderen is er een crèche. Voor aanmelding en nadere inlichtingen:
Sekretariaat voor ontwikkelingssamenwerking, p/a Algemeen Diakonaal Bureau, postbus 2211, Leusden, tel. 03496-3244.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 december 1975

Kerkinformatie | 16 Pagina's

Ontwikkelingssamenwerking 'Bevrijding van onrecht'

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 december 1975

Kerkinformatie | 16 Pagina's

PDF Bekijken