Bekijk het origineel

Nieuwe perscampagne van Evangelisatie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe perscampagne van Evangelisatie

2 minuten leestijd

In maart is de tweede evangelisatieperscampagne begonnen, ditmaal in 86 deelnemende plaatsen, verspreid over het gehele land. De publicaties in de vorm van advertenties zullen in evenzovele plaatselijke, dan wel regionale bladen verschijnen.
De koppen van deze publicaties zijn
— Jezus is nooit in Bangladesh geweest
— Jezus had een hekel aan geldjagerij
— Jezus is Onze Lieve Heer niet
Alle advertenties eindigen met de vraag: Kennen wij Jezus eigenlijk wel? Vrijwilligers staan klaar om rond de publicaties op zo breed mogelijk niveau gesprekken te doen plaatsvinden. Met de campagne worden drie miljoen gezinnen bereikt. Ruim 13.000 deelnemers hebben eerst samen meer dan drie ton voor de campagne bijeengebracht. Na elk der drie publicaties in de media gaan ze op pad met een speciale themafolder, na op zowel individuele als groepsgesprekken terdege te zijn voorbereid.
Een onderzoek naar het effect van de eerste perscampagne heeft uitgewezen, dat afgezien van de vele schriftelijke reacties ruim 4000 groeps- en individuele gesprekken tussen kerkleden en andersdenkenden konden ontstaan, die vaak tot intensievere contacten leidden. Er blijkt verder uit, dat vooral die vrijwilligers die aan de georganiseerde voorbereiding of toerusting deelnamen tot diepgaande contacten kwamen.
Ter vergelijking: zonder perscampagne worden jaarlijks in het hele land 1000 gesprekken gevoerd tussen kerkleden en andersdenkenden in het kader van gericht evangelisatie-huisbezoek.
De perscampagnes die interkerkelijk zijn, worden voorbereid door de Landelijke Werkgroep Perscampagne, Postbus 203,, Leusden, tel. 033-43244.


Fotobijschrift:
Een van de publicaties uit de perscampagne

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 april 1976

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Nieuwe perscampagne van Evangelisatie

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 april 1976

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken