Bekijk het origineel

Samen op weg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Samen op weg

2 minuten leestijd

Op de boekentafel van veel hervormde en gereformeerde kerken ligt sinds enkele weken een klein boekje dat als titel meekreeg : 'Te gek om 'los' te lopen'. De hervormd-gereformeerde werkgroep 'Samen op Weg' (in de synodale stukken 'Interimraad van deputaten' geheten) nam het initiatief voor de publicatie. Het (gereformeerd) Toerustingscentrum te Leusden en de (hervormde) Centrale voor Vormingswerk/Hervormde Vrouwendienst te Driebergen zorgden gezamenlijk voor de uitgave van het boekje. Het is te bestellen bij de Centrale voor Vormingswerk/HVD, De Horst 5, Driebergen, voor f 3,95. Giro 42618.

Het boekje dat door 'Samen op weg' op de kerkelijke markt is gebracht wil niet slechts een gespreksboekje zijn dat niet verder brengt dan de discussiekamer. Het is de bedoeling dat er door het gesprek werk op gang komt, dat de gemeente in beweging komt. In de 'suggesties ter bespreking' die aan ieder hoofdstuk zijn toegevoegd, worden diverse mogelijkheden aangereikt om plaatselijk aan het werk te gaan, om samenwerkingsmodellen op te bouwen. Dat het boekje niet alleen maar het oog heeft op het (al of niet vrijblijvende) gesprek blijkt ook uit de onderwerpen die in de verschillende hoofdstukken voor het voetlicht komen. Daarin komen namelijk verschillende kerkelijke 'werksoorten' naar voren waarbij reeds ervaring is verkregen in samenwerking en delegering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 april 1976

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Samen op weg

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 april 1976

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken