Bekijk het origineel

Met plezier gedaan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Met plezier gedaan

2 minuten leestijd

Nu de tweede gezamenlijke vergadering van de hervormde en gereformeerde synoden in het verschiet komt en de stukken waaraan samen zo Intensief is gewerkt al op tafel liggen meenden de informatiedienst van de Gereformeerde Kerken in Nederland en het Persbureau van de Nederlandse Hervormde Kerk dit heuglijke feit ook samen te moeten onderstrepen. Wat ligt dan meer voor de hand dan hun officiële uitgaven 'Kerkinformatie' en 'Weekbulletin' bijeen te voegen en die aan hun gezamenlijke lezerskring aan te bieden?
In deze co-produktie zijn de drie rapporten die in september aan de orde komen, respectievelijk over de samenwerking op het plaatselijk vlak, de kerkordelijke problematieken het belijden, verkort, dat wil zeggen journalistiek, weergegeven. Verder werden van hervormde en gereformeerde zijde schrijvers uitgenodigd om hun visie te geven op en hun ervaringen met de ontwikkeling van de hervormd-gereformeerde relatie, die — dat zeggen de feiten — aan de basis langzaam maar zeker hechter wordt.
De redacteuren van deze gezamenlijke uitgave hebben met veel plezier aan deze WK of KW gewerkt en gaan nriet een beetje heimwee in het hart nu weer verder 'los' lopen. In elk geval hopen ze iets te hebben mogen bijdragen aan de bevordering van het gesprek èn het doen op zowel grondvlak als synodeniveau, immers belangrijke voorwaarden om samen steeds verder te komen.


W. de Ru-Schouten,
Directeur Persbureau Nederlandse Hervormde Kerk
T. van der Hammen
Perschef Gereformeerde Kerken in Nederland (Informatiedienst)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juni 1976

Kerkinformatie | 20 Pagina's

Met plezier gedaan

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juni 1976

Kerkinformatie | 20 Pagina's

PDF Bekijken