Bekijk het origineel

Met zekere hand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Met zekere hand

2 minuten leestijd

Kent u die mooie passage uit gezang 321? Hij staat in vers 1: 'Geef onze hand de zekerheid, om in de ontrouw van de tijd, een huis te bouwen dat gewaagt, van uw geduld dat alles draagt'. — De toepassing van die regels is aan u, op zondag 3 oktober, in de kerk.
Dan vraagt de stichting Steun Kerkbouw (SSK) uw aandacht. Want SSK mag nog steeds steun verlenen bij de bouw van kerken. Zeker, in ontvolkte wijken moeten ze worden afgestoten. Maar in nieuwe wooncentra: Almere, Gaasperdam, Lelystad, om er maar enkele te noemen, zijn nieuwe kerken — gelukkig! nog hard nodig. Daar wonen straks vele honderden, meest jonge mensen die niet zonder God en Zijn dienst willen leven. Dus een kerkcentrum moeten hebben. Soms samen met andere kerkgenootschappen.
U weet toch, dat in zo'n kerkcentrum gemiddeld 70 procent van het oppervlak bestemd is voor weekwerk? Zo bouwen we tegenwoordig. U weet toch ook van toenemende bouwkosten, al doe je het nog zo sober? En wist u, dat de rijkspremie kerkbouw, de laatste jaren 20 procent, vorig jaar is beëindigd?
Voor de 11 in behandeling zijnde projecten heeft SSK een miljoen gulden nodig.
Nu, dat kunnen we als gezamenlijke kerken gemakkelijk opbrengen. Iets meer geven, bijvoorbeeld gemiddeld een ronde rijksdaalder per kerkganger. De een iets meer, de ander iets minder. Dan zijn we er. En zo helpt u uw zusters en broeders elders in den lande, die het echt niet alleen af kunnen, een handje.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 september 1976

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Met zekere hand

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 september 1976

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken