Bekijk het origineel

Leuke aanzet voor kinderboeken over de zending.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Leuke aanzet voor kinderboeken over de zending.

2 minuten leestijd

Er is een heel leuk en informatief jeugdplatenboek over de zending uitgekomen. Het heet ,,Waar vulkanen de wacht houden"" en zal gevolgd worden door nog andere. Blijft dit peil gehandhaafd dan krijgen de jongeren er een best stukje enthousiaste informatie over het zendingswerk bij.

In de boeken zal worden verteld over het leven van mensen waarmee contacten ontstaan zijn via het werk van de zending. Nummer 1 gaat over een stukje Indonesië: Celebes of, zoals het tegenwoordig heet: Sulawesi. Het is prettig geschreven door mevrouw Riet Bons-Storm, die jarenlang met haar gezin in de Minahassa gewoond heeft. Bij het boek worden foto's geleverd (60) om zelf in te plakken.

Het boek zelf is te koop voor ƒ 6,— bij de zending in Leusden. Maar de plaatjes kunnen alleen verkregen worden via scholen, kinderkerken, zondagsscholen en kindernevendiensten, tenminste . . . als die zich bezighouden met het collecteren voor de zending. Voor elke tien gulden die de kinderen in dit georganiseerde verband bijeenbrengen, wordt een setje foto's als ,,bedankje" geleverd.
Beter lijkt het de foto's gewoon voor kostprijs beschikbaar te stellen. Dan zou het boek een veel wijdere verspreiding krijgen — wat het waard is — dan nu volgens deze methode, die een beetje aan koppelverkoop doet denken.

Hieronder de indrukken van twee meisjes van twaalf. Marjan en Sanne over ,,Waar vulkanen de wacht houden".
De meisjes schrijven:

WAAR VULKANEN DE WACHT HOUDEN

Het boek, waar vulkanen de wacht houden is erg interessant.

Je leert er meteen wat aardrijkskunde bij. Het gaat eerst over Jakarta, hoe die stad er uit ziet en hoe het daar toegaat.
Daarna gaat het over Noord-Celebes, daar woont een jongen Jusak en hij heeft een hollandse vriend Jaap. Samen met hun vader gaan ze naar Langga.
De mensen op dat eiland geloven nog in geesten.
En na een kerkdienst gaan ze weer naar huis.
Bij het boek behoren foto's, die je er in moet plakken.
Er zijn hele mooie bij.


In het boek merk je duidelijk het verschil tussen Nederland en Indonesië. Ook de mensen zijn in Indonesië anders.

Een beetje raar vonden wij de titel: ,,Waar vulkanen de wacht houden". Ons leek de titel ,,Het werk van Zendelingen in Indonesië" of ,,Met Jusak en Jaap op reis" beter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

Leuke aanzet voor kinderboeken over de zending.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

PDF Bekijken