Bekijk het origineel

Openingszitting nieuwe synode in 'De Buitensociëteit' te Zwolle

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Openingszitting nieuwe synode in 'De Buitensociëteit' te Zwolle

2 minuten leestijd

Zoals de generale synode van Maastricht heeft besloten roept de kerk van Zwolle de generale synode van 1977/78 samen op dinsdag 10 mei a.s. Dit zal zijn in het gebouw 'De Buitensociëteit', Stationsweg 4 te Zwolle voor de eerste zitting. Daarin zal onder meer een nieuw moderamen worden gekozen.
Voorafgaande aan de openingszitting zal een bidstond, een dienst van Woord en Tafel, in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel worden gehouden op maandag 9 mei 1977, 's avonds om 19.45 uur. Op verzoek van de Zwolse kerkeraad zullen in deze dienst voorgaan ds. C. Mak Azn. te Hengelo, praeses van de vorige synode, en ds. C. A. Wielemaker te Zwolle.

De synodezittingen zullen zijn in 'De Blije Werelt' te Lunteren en wel op de volgende data:
in 1977:
maandag 10 oktober t/m vrijdag 14 oktober
maandag 14 november t/m vrijdag 18 november
woensdag 30 november t/m vrijdag 2 december

in 1978:
maandag 6 maart t/m vrijdag 10 maart
maandag 3 april t/m donderdag 6 april
maandag 9 oktober t/m vrijdag 13 oktober
maandag 20 november t/m vrijdag 24 november.
De particuliere synoden is verzocht de namen van de te verkiezen afgevaardigden — uit ieder ressort twee predikanten, twee ouderlingen en één diaken met hun secundi, c.q. tertii — spoedig door te geven aan de actuarius, dr. H. B. Weijland.
Aan elk van de beide colleges van hoogleraren, resp. verbonden aan de Theologische Hogeschool en aan de Theologische Faculteit van de Vrije Universiteit is verzocht — overeenkomstig de bepalingen in de artikelen 34 en 35 van de op 1 januari 1977 ingegane nieuwe huishoudelijke regeling van de generale synode — drie hoogleraren uit hun midden aan te wijzen, op wie de synode in het bijzonder een beroep kan doen voor advisering ter synode en in de commissies van preadvies.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 februari 1977

Kerkinformatie | 24 Pagina's

Openingszitting nieuwe synode in 'De Buitensociëteit' te Zwolle

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 februari 1977

Kerkinformatie | 24 Pagina's

PDF Bekijken