Bekijk het origineel

Nieuwe uitgaven vanuit het Dienstencentrum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe uitgaven vanuit het Dienstencentrum

2 minuten leestijd

Christenen en marxisme; een keuze uit de recente lektuur, februari 1977. Sekretariaat voor ontwikkelingssamenwerking, 45 blz., ƒ 1,50.
Deze literatuurlijst, samengesteld voor 'eigen' gebruik (beleidsraad, werkdag), is nu ook beschikbaar voor een bredere kring van belangstellenden.
De samensteller, de heer P. de Neeling, heeft een aantal boeken (23) wat breder besproken, zodat ook mensen die aan het lezen van deze boeken niet toekomen, enigszins kennis kunnen nemen van de inhoud.

Christenen en socialisme; knipselkrant februari 1977. Sekretariaat voor ontwikkelingssamenwerking, 2 0 blz., ƒ 1,00
Deze knipselkrant is samengesteld ten behoeve van de zesde landelijke werkdag voor ontwikkelingssamenwerking 'christenen en socialisme', en bevat artikelen, die de laatste maanden over dit onderwerp zijn verschenen.

Info wereldwijd, een dwarsdoorsnede; zending, werelddiakonaat, ontwikkeling. Samengesteld door ds. Ype Schaaf m.m.v. Audiovisie te Leusden. Boekencentrum, 40 blz., ƒ 6,50.
In deze eenvoudig, maar zeer aantrekkelijk uitgevoerde uitgave, worden de in de titel genoemde onderwerpen, het racisme, 2%-aktie en andere onderwerpen op overzichtelijke manier uit de doeken gedaan. Het verhaal is geschreven rond drie trefwoorden: verkondiging, rentmeesterschap, de minste broeder. Foto's, spreuken en citaten verluchten het geheel. Aan het slot is een literatuurlijst opgenomen.
Deze uitgaven zijn te bestellen bij het Dienstencentrum, postbus 202, Leusden, giro 513 1 53. Erbij vermelden: 'bestelling . . .' (volgt titel gewenste uitgave).

Herderlijk schrijven over de verzoening. Kok, 80 blz., + ƒ 7,50.
Dit pastoraal geschrift is samengesteld in opdracht van het moderamen van de generale synode door vijf auteurs: ds. A.C. Hofland, dr. A. Kruyswijk, ds. J . Overduin, prof.dr. J . Plomp en prof.dr. J. VerkuyI.
Het bestaat uit drie delen: de gang van zaken bij de kwestie-Wiersinga; een behandeling van de bijbelse gegevens over de verzoening en de dienst van de verzoening zoals die in het leven van de gelovige moet worden waargemaakt.
Verkrijgbaar in de boekhandel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 maart 1977

Kerkinformatie | 28 Pagina's

Nieuwe uitgaven vanuit het Dienstencentrum

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 maart 1977

Kerkinformatie | 28 Pagina's

PDF Bekijken