Bekijk het origineel

Ds. Jan Drost exposeert in het Dienstencentrum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. Jan Drost exposeert in het Dienstencentrum

1 minuut leestijd

LEUSDEN — Vanaf heden gedurende zes weken is in het Dienstencentrum van de gereformeerde kerken een expositie te zien van oud-hoofdlegerpredikant ds. Jan Drost, nu onbezoldigd adviseur van het Algemeen Diakonaal Bureau (ADB) voor werelddiakonaat in verschillende technieken en werk, dat overwegend uit tekeningen in verschillende technieken en verder uit hout-steekwerk, tot een ikoon toe, bestaat.
De kunstschilder Jaap Vegter zegt over het werk van deze dominee, die in de kunst geen enkele opleiding heeft genoten: 'Over het algemeen laten amateurs hun werk niet uit eigen beweging aan het publiek zien. Zo ook ds. Drost. Op aanraden van vrienden en kenners stelt hij zijn werk ten toon. De onderwerpen zijn vaak landschappen en stadsgezichten uit allerlei landen binnen en buiten Europa. Met opvallend gemak en gevoel voor het eigene van het materiaal: viltstift-(!) en inkttekeningen, schetst en 'schrijft' hij het waargenomene en licht/donkerverschillen op het papier, waarbij hij vaak een professioneel niveau haalt. Ook qua compositie is er veel kundigs te bekijken. Met ecoline en vaak andere materialen zijn sfeerrijke, soms poëtische, soms krachtig expressieve werkstukken ontstaan. Wie zeiden dat ds. Drost moest exposeren, geven we groot gelijk'. Aldus Jaap Vegter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 maart 1977

Kerkinformatie | 28 Pagina's

Ds. Jan Drost exposeert in het Dienstencentrum

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 maart 1977

Kerkinformatie | 28 Pagina's

PDF Bekijken