Bekijk het origineel

'Samen op weg' een nieuwe start

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

'Samen op weg' een nieuwe start

Sekretaris gevraagd

2 minuten leestijd

Na de combi-synode in september van het vorig jaar heeft 'Samen op Weg' — tenminste wat de landelijke aanpak betreft — enige tijd op een laag pitje gestaan. Het was nodig om na een zeer arbeidsintensieve periode op adem te komen en daarna de balans op te maken.
De Raad van deputaten en de werkgroepen zijn intussen weer van start gegaan. De uitvoering van de 25 besluiten vraagt veel aandacht. De kerkeraden zullen daar binnenkort via hun brievenbus wel iets van merken.
Zelfs is er al serieus en diepgaand over de thematiek voor een volgende gezamenlijke vergadering gesproken... En natuurlijk werden wegen gezocht om de bezetting van het sekretariaat aan de groei van het werk aan te passen. Want eerst dan zullen kerkeraden, integratiekommissies en andere kolleges met te meer vrijmoedigheid een beroep op de Raad kunnen doen en mogen we iets verwachten van de koördinatie van gezamenlijke taken.
Welnu, de financiële organen van de beide kerken hebben het licht intussen op groen gezet, zodat de Raad van deputaten de procedure op gang gebracht heeft, waardoor 'Samen op Weg' mettertijd kan beschikken over een landelijke sekretaris.
De Raad zoekt een akademisch gevormd medewerk(st)er, bij voorkeur een predikant, aan wie de zorg voor het sekretariaat kan worden toevertrouwd in samenspel met de huidige assistent-sekretaris.
De Raad zoekt geen schaap met vijf poten, maar wel iemand die zich met overtuiging wil inzetten voor de bevordering en begeleiding van het proces van samenwerking en eenwording van beide kerken. Het gaat om een full-time job, die gehonoreerd zal worden naar de regels die daarvoor in de kerken gelden.
Wie de aandacht wil vestigen op gegadigden of nadere inlichtingen verlangt, richte zich tot het sekretariaat van de Raad van deputaten 'Samen op Weg', de Horst 1, Driebergen, tel. 03438-5353.

(Dr Van Andel is sekretaris van de Raad van deputaten 'Samen op Weg')

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 april 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

'Samen op weg' een nieuwe start

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 april 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

PDF Bekijken