Bekijk het origineel

Pre-adviseurs naar komende synode

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Pre-adviseurs naar komende synode

1 minuut leestijd

Zowel van de theologische faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam, als van de Theologische Hogeschool te Kampen zijn nu de hoogleraren bekend, die als pre-adviseurs van de komende synode (Zwolle) zullen optreden.

Voor Amsterdam zullen dat zijn prof. dr. C. Augustijn, hoogleraar in de algemene kerkgeschiedenis voor 1650, alsmede de methodologie en historiografie van de kerkgeschiedenis; prof. dr. G. N. Lammens, hoogleraar in de liturgiologie en prof. dr. J. Veenhof, hoogleraar in de dogmatiek, symboliek en dogmageschiedenis.
Voor Kampen zijn straks pre-adviseurs prof. dr. J. T. Bakker, hoogleraar in de dogmatiek, prof. dr. G. P. Hartvelt, hoogleraar in de symboliek, dogmatiek, de dogmageschiedenis en de christelijke religie en prof. dr. J. Plomp, hoogleraar in de algemene en Nederlandse kerkgeschiedenis, alsmede in het kerkrecht. Alleen laatstgenoemde zal regelmatig op de komende synode zijn, omdat daar een hoogleraar kerkrecht niet kan worden gemist. De overige hoogleraren zijn — ingevolge een synodebesluit van Maastricht — 'op afroep' beschikbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 april 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

Pre-adviseurs naar komende synode

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 april 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

PDF Bekijken