Bekijk het origineel

Denkend aan Holland. . .

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Denkend aan Holland. . .

2 minuten leestijd

Zo begon de dichter die oog had voor het specifieke landschapschoon van ons land. Gelukkig zijn er nog steeds vakantiegangers die het hem nazeggen en hun vrije dagen in eigen land doorbrengen. Voor hen kan het volgende van belang zijn.

ONDERWEG-DIENSTEN
Ook dit jaar zijn er hier en daar langs ons uitgebreide wegennet 's zondagochtends korte diensten met ontmoetingsmogelijkheden in de zgn. onderwegkerken.
Appelscha, Trefkerk De Klokkestoel in Oud-Appelscha (weg Smilde-Drachten). Van Pinksteren t /m aug. 9 uur; juli en 7 aug. ook 1 0 uur.
Blauwkapel (oude weg Utrecht-Hilversum): juni en j u l i , 9, 10 en 11 uur; voor- en naseizoen 1 0 en 11 uur.
Heerenveen, Rotondekerk ten nrd. van H., van Pinksteren t /m aug. 9 . 3 0 en 10.30 uur.
Hoog Soeren, weg Amersfoort-Apeldoorn, juni t /m aug.: 9.00 en 11. 3 0 uur.
Huister Heide, Witte Kerkje (weg Utrecht-Amersfoort), 9.00 uur.
Nulde, rest. De Postiljon bij afslag strand Nulde van rijksweg Amersfoort-Zwolle, 10.00 uur.
Sneek, recreatiegebouw Kolmeersland (starteiland Sneekermeer (over land: via recr. centrum 'De Potten'), juni en j u l i , 9 . 3 0 uur.
Zwijndrecht, Pietermankerkje, weg R'dam-Dordrecht, 10 uur; juni t /m aug. 9.00 en 9.45 uur.

VALKENBURG
Van hen die gedurende enkele vakantieweken op één adres verblijven, bivakkeert een niet onaanzienlijk deel in Zuid-Limburg. Omdat daar de gereformeerde/protestantse kerken nogal dun gezaaid zijn, kennen velen de vaste adressen enz. De Gereformeerde Kerk van Maastricht meldt ons nu, dat de Stadsschouwburg van Valkenburg niet meer voor kerkdiensten beschikbaar is. Vervangende ruimte is gevonden in de kapel van het bejaardencentrum Boslust (ten noorden van het station), waar de dienst echter pas om 11.00 uur kan beginnen. Wil men eerder ter kerke, dan kan men om 9.30 in Meerssen en om 10.00 uur in Maastricht terecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 juni 1977

Kerkinformatie | 28 Pagina's

Denkend aan Holland. . .

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 juni 1977

Kerkinformatie | 28 Pagina's

PDF Bekijken