Bekijk het origineel

De Vrije Universiteit in beeld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De Vrije Universiteit in beeld

2 minuten leestijd

Terwijl op pagina 10 en 11 drs. G. Manenschijn één en ander schrijft over de theologische faculteit, treft u hier een aantal foto's aan die iets weergeven van de Vrije Universiteit in het algemeen. We beginnen idyllisch met een blik door het carillon (1) op de De Boelelaan, waaraan het universiteitscomplex gelegen is. Ook erg rustig is het elders op de hoogste verdieping van het hoofdgebouw, in de kapel (2) waar wekelijks een kort middaggebed gehouden wordt.
Foto 3 roept herinneringen op aan de verkiezingsstrijd: ook in de universiteitsgemeenschap pleitten politici voor hun zaak, zoals hier mr. W. Aantjes. Het omvangrijke 'Uilenstede' (4) bevat laag- en hoogbouw met woonruimte voor de studenten van de VU en de verpleegsters van het Academisch Ziekenhuis van de VU. Nogmaals de kapel (5) maar nu ingericht voor andersoortig gebruik; een proefpreek misschien? Tot de problemen die de universiteit kent behoren verkeers- en parkeer-vraagstukken (6) aan de De Boelelaan.
Bekender zijn de problemen rond de doelstelling; aan de universiteit en daarbuiten is erg veel over deze zaak gesproken. Op de foto (7) een forumdiscussie met o.a. prof. dr. J. VerkuyI. Een boeiend schouwspel vormen de promoties en andere plechtigheden — hier zo'n bijeenkomst in het Woestduincentrum (8) — waar hoogleraren in vol ornaat verschijnen. Het hoofdgebouw mag nog zo kolossaal zijn (9), het is maar een deel van de huisvesting van de Vrije Universiteit! Tenslotte de fraaie aula (10), hier bij een diësviering, de officiële verjaardag van de VU die hard de honderd nadert. . .

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 oktober 1977

Kerkinformatie | 28 Pagina's

De Vrije Universiteit in beeld

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 oktober 1977

Kerkinformatie | 28 Pagina's

PDF Bekijken