Bekijk het origineel

Nieuwe levensstijl-bundel 'Anders dan anders'

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe levensstijl-bundel 'Anders dan anders'

2 minuten leestijd

Onder redactionele verantwoordelijkheid van de werkgroep Nieuwe Levensstijl van de Raad van Kerken in Nederland is verschenen de losbladige bundel 'ANDERS DAN ANDERS; bouwstenen voor liturgie en verkondiging'.
De werkgroep was voornemens 'om voor gemeenten en parochie wat bouwstenen aan te reiken voor inhoud en vormgeving van diensten en vieringen'. Dat bleek moeilijk, omdat een afgeronde liturgie teveel de indruk van een gedateerde thematiek wekt. Bovendien schrijf je niet zomaar een liturgie op het lijf van een doorsneegemeente. Bijna liet men het plan varen, totdat — aldus het voorwoord — 'een hoogleraar eenvoudig wat bijbels materiaal verzamelde, een paar priesters enkele liederen en gebeden voorlazen en een predikant een paar schetsen meebracht van preken die hij voor zijn gemeente had gehouden. Daardoor was alles ineens veel minder op één thema of één wijze van spreken vastgeprikt.' Het geheel kreeg de v o rm van ruim 4 0 multoblaadjes, passend in de bekende ringcahiers voor 17-gatsperforatie. De inhoud is als volgt gerangschikt:
1. Onze Vader en andere gebeden, van Jan van Opbergen; 2. Enige bijbelse en theologische motieven, door dr. J. de Graaf; 3. Liederen, o.a. uit het Liedboek; 4. Liturgische gebeden; 5. Maar gij geheel anders, preekschetsen door ds. W. R. van der Zee; 6. Verhalen van geloof, en 7. Uit het dagelijks leven, door Jan van Opbergen (tevens uit 'Gaandeweg' van Omer Gielliet).
De samenstellende werkgroep bestond uit de al genoemden (afgezien van O. Gielliet) en K. Dersen, J. Ernst, P. W. J. van Hoof en J . E. van Veen.
De uitgave van deze publicatie is verzorgd door de Prot. Stichting tot bevordering van het bibliotheekwezen en de Lectuurvoorziening in Nederland (Publivorm), Parkweg 20a te Voorburg, en van het r.k. Communicatie- en oriëntatiecentrum voor kerk en wereld De Horstink, Postbus 4 00 te Amersfoort, en kost ƒ 4, — (exclusief verzendkosten).

P.S. Voor geïnteresseerden in de 'nieuwe levensstijl' zij vermeld dat het adres van de Werkgroep Nieuwe Levensstijl van de Raad van Kerken is gewijzigd in: Maliesingel 26, 3508 SE Utrecht, tel. 030- 310571,b.g.g. 030-332426.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 november 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

Nieuwe levensstijl-bundel 'Anders dan anders'

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 november 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

PDF Bekijken