Bekijk het origineel

Nieuwe uitgaven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe uitgaven

2 minuten leestijd

Een geslaagde mislukking, ds. J. A. C. Rullmann Sr. Zendingscentrum, 1977. 144 blz., herdruk, ƒ 6,95.
Dit in 1970 voor het eerst verschenen boekje behandelt de geschiedenis van de eerste Nederlandse immigranten — toen nog landverhuizers geheten — naar Argentinië.

Over wonderen gesproken, dr. J. C. Gilhuis. Kok, 1977. 4e herziene druk, + ƒ 15,-.
Het boek geeft in twaalf hoofdstukken een overzicht van wat zending vandaag is en doet.
Het is de neerslag van wat al jarenlang in veel plaatsen van ons land in zgn. zendingskursussen wordt behandeld.
Enkele aktuele onderwerpen: de dialoog, de afrikanisatie van de kerken in Afrika, het moratorium, het rassenvraagstuk, wederkerige assistentie en de verhouding zending-evangelisatie.

Gods Partner; ontmoeting met het jodendom, W. H. Zuidema.
Ten Have, 1 977, 260 blz., ƒ 29,50.
Bij de titel; 'Wanneer een mens doet wat God hem opdraagt, blijkt God zijn partner te zijn in zijn ondernemingen. Dat is een gedachte die ook in het chassidisme en in de populaire mystiek een rol speelt..." Het boek bedoelt een gebruiksboek en een handboek (dankzij een uitgebreid register) te zijn. Voor hen die zich willen inleven in het jodendom en tegelijk geïnteresseerd zijn in de joodse achtergronden van het christendom en de westelijke kuituur.

Tegen de verdrukking in; verhalen over de basis in beweging, verzameld door L. Hogebrink en H. Koetsier.
Ten Have, 1977.118 blz. ƒ 1 0 , - .
De schrijvers hebben gekozen voor verhalen "omdat die beter dan rapporten en verslagen in staat zijn over te brengen waar het om gaat."
De verhalen hebben dit gemeen; ze vertellen hoe arme bevolkingsgroepen — in rijke èn arme landen — zich organiseren om zelf hun ontwikkeling ter hand te nemen.

Deze uitgaven kunnen worden besteld bij het Dienstencentrum, postbus 202, Leusden, giro 513153, met vermelding; bestelling... (volgt titel gewenste uitgave).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 november 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

Nieuwe uitgaven

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 november 1977

Kerkinformatie | 32 Pagina's

PDF Bekijken